Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Firewall en antivirus: wat is de optimale combinatie?

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Tot nog toe gebruik ik ZoneAlarm en McAfee voor resp. firewall en antivirus. Ik ben er niet ontevreden over, maar heb voorkeur voor alles in een hand. Over vier weken moet ik mijn contracten verlengen en de vraag rijst of ik iets kan/moet veranderen. Temeer daar XP/IE tegenwoordig ook een vrijwel niet te bypassen ingebouwde firewall bezit.
  Vragen:
  1. Doet de Windows firewall het voldoende goed om die van ZoneLab op te zeggen?
  2. McAfee heeft ook een firewall in het pakket. Is het beter om die te combineren met het AV-pakket?
  3. Het omgekeerde geldt voor ZoneLab. Dus: kiezen voor het geintegreerde pakket van ZoneLab of voor dat van McAfee?
  4. Ik lees goede berichten over NOD32: is die nu echt zoveel beter of is het allemaal een kwestie van smaak (en van af zetten tegen)? En met welke firewall zou je dan het beste kunnen combineren?
  5. Kortom: wie heeft een objectief (dekundig) advies?
  Voor de goede orde: ik heb een poging gedaan het antwoord op deze vragen via 'zoeken' te vinden, maar een gestructureerde benadering heb ik niet kunnen vinden.
 • De windows firewall is niet zo goed als een echte firewall, daarvoor kan je idd beter een echte firewall nemen. Die firewall die je heb is prima (je heb de pro versie?) maar je kan ook een gratis nemen zoals Sygate of Kerio.
  NOD32 vind ik persoonlijk een erg goeie virusscanner ook omdat deze zo snel en licht is voor je systeem. Ik denk niet dat de virusscanner die je nu heb echt slechter is ofzo.
  Je zou ook hier een gratis virusscanner kunnen nemen.
 • 1. Daar werk ik niet mee, ik probeer windows te vermijden.
  2. Vaak is de virusscanner en de firewall in 1 pakket beter op elkaar afgestemt wat problemen kunnen voorkomen.

  Op de overige vragen is altijd een discussie. Welke firewall / virusscanner is nou beter? Persoonlijk heb ik slechte ervaringen met MCAfee en zweer nu bij Norton. Bij andere is dat juist andersom. Er zijn ook testen waaruit blijkt dat er een aantal goeie zijn maar elke firewall / virusscanner laat altijd wel wat door. Er bestaat een goede en een slechte groep firewall/virusscanners. MCAfee en Norton vallen onder het kopje goede.
  Zelf heb ik nu Norton Internet Security wat een virusscanner en firewall is waar ik zeer tevreden over ben.

  Een gratis firewall kan ook goed werken, kijk bijvoorbeeld naar Sygate die is heel goed uit een test gekomen en is gratis! een goed alternatief dus als je niet wil betalen.

  Mijn conclusie: Er bestaat een groep goede en slechte firewalls / virusscanners. Diegene in de goede groep werken allemaal even goed, wat je moet nemen is puur mening en ervaringsgebonden.
 • [quote:f46a942531="salsaborenko"]MCAfee en Norton vallen onder het kopje goede.
  [/quote:f46a942531]
  Sorry ik kon het niet laten ;) maar een hoop mensen hier op het forum vinden dit zeker niet zo.
 • De beste firewall; Kerio
  http://www.kerio.com/kpf_home.html

  Goede virusscanner; Antivir Personal Edition
  http://www.free-av.com/

  gratis en klein
 • [quote:186b687d9b="Johnny321"]De beste firewall; Kerio
  http://www.kerio.com/kpf_home.html

  Goede virusscanner; Antivir Personal Edition
  http://www.free-av.com/

  gratis en klein[/quote:186b687d9b]

  Hoe kom je daarbij dan??? Heb je testuitslagen dan????

  http://www.av-comparatives.org/

  Hier wordt jouw virusscanneer zeker niet als best getest.
 • In ieder forum dat ik ken leidt deze vraag bijna onveranderlijk tot moord en doodslag :wink: (jah….geintje). Anyway, iedereen heeft zo zijn eigen favorieten, [i:2a18a4d62f]mijn [/i:2a18a4d62f]favoriete combinatie, tot nu toe: NOD32 en Sygate.

  In de loop van de jaren heb ik bijna alle virusscanners geprobeerd, NOD32 is een klasse apart: licht, snel, uiterst acuraat met zijn updates, heldere interface ( hier voor eventuele hulp) en zeer betrouwbaar. Heb 'm al bij behoorlijk wat mensen geïnstalleerd, vooral Norton-slachtoffers die niet snapten waarom hun PC opeens zo tráááág was, en niemand wil NOD weer kwijt.

  Over Sygate zijn de meningen verdeeld, sommigen vinden 'm wat te zwaar. Kerio schijnt lichter te zijn maar persoonlijk vond ik die destijds wat lastig in het gebruik, stelde steeds vragen waar ik geen flauw benul van had. Met de default-instellingen van Sygate (gratis versie) ben ik volledig stealth, onder alle testen, en daar gaat het tenslotte toch om. Verder merk ik weinig tot niets van het ding. Soms vraagt ie toestemming, dan kijk ik even hier of hier.
  De firewall van MS zou ik zeker niet gebruiken aangezien die, voorzover ik weet, het verkeer naar buiten toe niet checkt.

  Succes met je keuze :D !
 • Mischien een beetje te aggressief ja, mijn excuses daarvoor. Ik ken NOD niet. Ik zie wel in de test van mijn vorige post dat deze een van de betere is.

  Ik heb hem wel "liggen". Mischien toch eens uitproberen. Ik gebruik zelf Kaspersky. Deze vertraagt de PC wel, maar daar krijg je wel iets voor terug. Om de drie uur updates (als je dat wilt, kun je instellen), en goed getest in bijna alle AV tests.

  Sygate had problemen met Kaspersky, dat is de reden waarom ik deze niet gebruik. Ik had meteen geen verbinding meer met het internet.

  Als ik nu moest kiezen zoals TS, nam ik jouw combi.
 • Ik gebruik Kaspersky in combinatie met Zone alarm. Werkt voortreffelijk.
  Goede service ook van Kaspersky bij vragen, deze worden zeer snel (zelfs vanuit Rusland) beantwoordt.
  Mijn computer (een pentium 4) loopt als een trein en is totaal niet traag. Een jaar of 3 geleden had ik Mcaffee, en die gaf constant problemen. Het voor de hand liggende alternatief Norton werd van diverse kanten afgeraden, dus destijds was de keuze voor Kaspersky niet moeilijk. Deze virusscanner stond (en staat) nog steeds te boek als een van de betere virusscanners.
  Ook de combinatie met de gratis firewall van Zone alarm geeft geen problemen.
 • [quote:d895e7340b="Johnny321"]De beste firewall; Kerio
  http://www.kerio.com/kpf_home.html

  Goede virusscanner; Antivir Personal Edition
  http://www.free-av.com/

  gratis en klein[/quote:d895e7340b]

  avast Antivirus het is de snelste viruscanner, gebruikt weinig resources, duidelijke en mooie interface, ICSA certified en van Nov 2004 100% Virus bulletin. en last but not least het is freeware :D
 • http://www.av-comparatives.org/

  Hier komt avast er niet zo goed vanaf als NOD en kaspersky.

  Tis voor de rest een prima scanner hoor. Kep um ook gedraaid een tijdje.
 • [quote:49696676d3="Ger_T"]http://www.av-comparatives.org/[/quote:49696676d3]
  Even off-topic, maar toch: wéér zo'n site die met Firefox onleesbaar is :evil: .
  In Internet Explorer is ie gewoon OK. Pleit niet voor de makers.
 • Klopt, ik heb er zelf ook last van.

  Als jij een andere test site weet. :P
 • Nee joh, één klick met IEView in FF en ik zit op…eh….IE :wink: .
 • http://www.av-comparatives.org/

  T is inderdaad niet zo een betrouwbare site, het is gewoon gemaakt door studenten, het geeft een leuk beeld maar je moet je er niet blind aan staren.
 • Srry, dat ik de licht in slaap gevallen topic even wakkerschud. Ik lees hier alles over de ideale combi van firewall en virusscanner, maar mij is ooit door norton verteld én aangeraden om bij gebruik van de virusscanner, de firewall uit te schakelen…. :-? Dit omdat er problemen kunnen ontstaan ofzo…..

  Weet iemand hoe dat zit? Kunnen zowel een firewall als antivirusprogramma gelijktijdig ingeschakeld zijn?
 • Ik heb alles gewoon aanstaan, nog nooit problemen gehad. :D
  Gebruik Norton Firewall 2004 en Norton AntiVirus 2004. Op een ander computer een totaalpakket van McAfee Internet Security v.9.0 (alles erop en eraan)
  Geen enkel problemen gekent! :lol:
 • [quote:9e0d5c0506="brandsrus"]Ik heb alles gewoon aanstaan, nog nooit problemen gehad. :D
  Gebruik Norton Firewall 2004 en Norton AntiVirus 2004. Op een ander computer een totaalpakket van McAfee Internet Security v.9.0 (alles erop en eraan)
  Geen enkel problemen gekent! :lol:[/quote:9e0d5c0506]

  Mcafee is inderdaad een goede viruscanner, het heeft 1 groot nadeel en dat is de reden waarom Mcafee niet mijn keus was, Mcafee draaid op ActiveX van Internet Explorer en juist daar zitten de meeste veiligheidsleks in.
 • [quote:0f68fd5ed2="Sonny01"](….) mij is ooit door norton verteld én aangeraden om bij gebruik van de virusscanner, de firewall uit te schakelen…. :-? Dit omdat er problemen kunnen ontstaan ofzo…..[/quote:0f68fd5ed2]
  Soms vraag je je af hoe onzin de wereld inkomt…..virusscanner en firewall hebben helemaal [i:0f68fd5ed2][b:0f68fd5ed2]niets [/b:0f68fd5ed2][/i:0f68fd5ed2]met elkaar te maken, zelfs Norton zou dat niet beweren. Google eens wat rond, zou ik zeggen.
 • [quote:c126fcd50e="HankPiano"]
  Soms vraag je je af hoe onzin de wereld inkomt…..virusscanner en firewall hebben helemaal [i:c126fcd50e][b:c126fcd50e]niets [/b:c126fcd50e][/i:c126fcd50e]met elkaar te maken, zelfs Norton zou dat niet beweren. Google eens wat rond, zou ik zeggen.[/quote:c126fcd50e]

  mmm, wanneer ik Norton Antivirus installeer geeft het toch echt de melding dat ik Firewall beter uit kan schakelen, anders kunnen er problemen optreden (zal er volgende x screenshot van maken)

  Naar aanleiding van deze melding had ik een mailtje gestuurd naar Norton. Zij gaven hierop als antwoord toch echt aan dat ik beter ALLEEN Norton kan activeren en de Firewall uitschakelen….

  Daarom dat het voor mij ook wat onduidelijk is geworden na het lezenvan deze topic… :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.