Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Laptop wil niet booten na ontdekking Backdoor.Xebiz virus

Anoniem
gjwarm
5 antwoorden
 • Op Win98 Tosiba van kennis Norton Antivirus 2004 geinstalleerd en Lifeupdate gerund. Alles nog prima. Op verzoek van Norton systeem opnieuw gestart en autoscan komt op met boodschap:
  C:\Windows\ss.exe infected with Backdoor.Xebiz virus.
  Kan niet gerepareerd worden of in quarantaine gezet. Vanalles geprobeerd; uiteindelijk maar voor Norton Exclude optie gekozen. Zelfde verhaal nog een paar keer met andere bestanden. Op gegeven moment komt Windows98 scherm ervoor met boodschap Windows is bezig met afsluiten. Zit dus zo vast als een huis. Alt+Ctrl+Del paar keer maar doet helemaal niks. Laptop uitgezet en opnieuw aangezet. Systeem boot niet eens; gelijk weer het Windows98 scherm met boodschap: "Windows is bezig met afsluiten". Geprobeerd op te starten met floppy of Windows98 CDROM, maar helemaal niks! Moet ik hiermee naar een hardware specialist of heeft iemand andere suggesties??
  Bij voorbaat dank. Gerrit.
 • Je kunt toch van de NAV CD booten en op virussen scannen? Je hebt dan wel het probleem van verouderde definities maar volgens mij moeten de nieuwe definities wel geintegreerd kunnen worden in de installatie CD. Of heb ik dat mis…?
 • Probeer het es in de veilige modus?
 • Allemaal al geprobeerd. Laptop boot in het geheel niet; niet van Norton CD, veilige modus niet. Helemaal niks. Enkele seconden nadat ik hem aanzet verschijnt Windows98 scherm met de boodschap dat hij nog steeds aan het afsluiten is. Lijkt erop dat de Bios kapot of volledig verpest is of zoiets. Bedankt voor de reacties in elk geval.
 • Haal de accu er eens even uit, wacht even en probeer opnieuw te booten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.