Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hoe (on)veilgig is Skype

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo medeforummers.
  Deze keer geen log maar een algemene beveiligingsvraag.
  De laatste tijd lees en hoor je veel over Skype. Ik vraag mij echter af in hoeverre het gebruik van een dergelijk programma veilig of juist onveilig is.
  Toen ik zag dat het 'van de makers van Kazaa' was kreeg ik eigenlijk gelijk al een beetje een onbehaaglijk gevoel. Kazaa heeft nou niet de beste reputatie op het gebied van Spyware e.d. Als je met Skype altijd online bent heb je natuurlijk ook steeds een poort open staan. ZoneAlarm vraagt tenslotte toestemming voor een Server programma, hetgeen nodig is om Skype te kunnen gebruiken. Naar mijn mening is het een beetje vergelijkbaar met MSN, als je daarmee altijd online bent, staat de deur ook open. Is er iemand die hier iets zinnigs over kan vertellen?
  Een dergelijk programma is natuurlijk best leuk, maar het moet niet ten koste gaan van de veiligheid. Ik ga er gemakshalve van uit dat er een goede virusscanner, firewall en spyware programma draaien. Graag jullie mening.
 • [quote:de67b4d756="gerardb"]Toen ik zag dat het 'van de makers van Kazaa' was[/quote:de67b4d756]
  Is dat zo dan? Wat is je bron?

  [quote:de67b4d756]Als je met Skype altijd online bent heb je natuurlijk ook steeds een poort open staan.[/quote:de67b4d756]
  Ja, und?
  Ik heb een FTP en HTTP server draaien, poort 21 en 80 constant open, so what?

  [quote:de67b4d756]Naar mijn mening is het een beetje vergelijkbaar met MSN, als je daarmee altijd online bent, staat de deur ook open.[/quote:de67b4d756]
  Wat nou 'deur open'? nofi, maar ga eerst eens goed uitzoeken hoe poorten werken…

  [quote:de67b4d756]Een dergelijk programma is natuurlijk best leuk, maar het moet niet ten koste gaan van de veiligheid.[/quote:de67b4d756]
  Dat gaat het ook niet, mits je wel geregeld update: bugfixes zijn nu eenmaal belangrijk..
 • Dit is de bron. http://www.webwereld.nl/nav/nb?20643
  Als ik nou precies wist hoe het allemaal in elkaar stak met poorten die open staan had ik natuurlijk de vraag niet hoeven stellen. Wat ik wel weet is dat de handleiding van ZoneAlarm uitdrukkelijk waarschuwt om erg voorzichtig te zijn als een Server programma toegang wil tot internet. En dat gebeurt in dit geval. Vandaar mijn vraag of er reden tot bezorgdheid is bij het gebruik van een dergelijk programma.
 • Mja, skype moet immers te horen krijgen dat iemand je belt; en dan bij voorkeur zonder een constante verbinding met een centrale server te hebben (zoals bij IM gebeurt) -> hiervoor moet een externe computer verbinding kunnen maken -> poort open.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.