Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

hardware firewall

Anoniem
None
51 antwoorden
 • We willen ons inmiddels 36 pc's grote netwerk op school laten bewaken door een hardware matige firewall. Wie heeft ervaringen hiermee en zo ja welke raden jullie aan ?!
 • Check smoothwall eens (www.smoothwall.org) of evt clarkconnect (www.clarkconnect.org)

  Beide linuxbased firewall oplossingen die eenvoudig te beheren zijn, ook zonder specifieke linuxkennis (na installatie beheer via webinterface)
 • Wijzelf werken met de Firebox-serie van Watchguard, zeer goed en eenvoudig te beheren, optioneel zeer simpel voor vpn-verbindingen op te zetten middels software-clients of Watchguard SOHO's. Prijs-kwaliteit echt een toppertje.
 • ff een vraagje over die watchguard die zet je dus tussen bijv. de speedtouch 510 en je netwerk….
  Tot hoeveel pc's kan je dan "firewallen"
 • [quote:5ca5417512="Ronald_R"]ff een vraagje over die watchguard die zet je dus tussen bijv. de speedtouch 510 en je netwerk….
  Tot hoeveel pc's kan je dan "firewallen"[/quote:5ca5417512]
  Yeps. Het model wat wij hebben kan tot 3500 pc's en maximaal 50 Baranch office VPN's en 200 Mobile User VPN's, maar er zijn ook kleinere modellen, ik denk dat jullie ruim volstaan met de Firebox X500. (maar het is meer van belang hoeveel data er over de lijn gaat dan hoeveel pc's erachter hangen)
 • Nog enig idee hoeveel_ie kostte ???
 • Niet goedkoop….
  http://www.pcuniverse.com/product.asp?pid=2895005
 • Nee da's inderdaad niet goedkoop….. jammer…. is er iets onder de 500 euro die jullie kunnen aanraden voor m'n 120 kids en 35 pc's tellende basisschool ?
  www.hoeksteen-well.nl
 • Het goedkoopste is een simpele pc, met daarop firewall software. Het makkelijkste is een speciale linux firewall distributie. Daarbij kun je denken aan smoothwall, monowall, freesco, en dergelijke.
 • Ik heb me laten vertellen (en ik ben ook maar een eenvoudige directeur) dat een hardware oplossing veel beter is…… wat is daarvan waar ???
 • Och, wat denk je wat er voor software in die hardware firewall zit?
 • Ok ik snap het al….
  dus een oude pc (pentium 300 o.i.d.) met Linux inrichten en laten firewallen ????

  heb je wat suggesties mbt links…
 • http://m0n0.ch/wall/
  http://www.freesco.org/
  http://www.smoothwall.org/

  Lees daar de documentatie en faqs eerst maar eens door.
 • Hé Ger, hartelijk dank voor je hulp….. iki merk wel ik moet er dus helemaal induiken om e.e.a. op te zetten.,…. ik dacht eigenlijk zo…. hardwarematige firewall en klaar !
  Als je weet dat ik als directeur tegenwoordig meer een manusje van alles ben geworden en daardoor dus gigantisch veel tijd te kort kom….denk ik toch waarschijnlijk om maar naar hardware te gaan… of er moet iemand zijn die me, tegen betaling , wil helpen…..

  Ik ga lezen of het "gebeuren" toch binnen mijn mogelijkheden ligt!

  Dank

  Ronald
 • Ook bij een hardware firewall zul je je in het gebruik moeten verdiepen. Deze distributies werken bij mijn weten wel out-of-the-box, en zul je dus direct aan de slag kunnen met instellen etc.
 • Dit is waarschijnlijk ook nog wel interessant voor je:
  http://www.clarkconnect.com/
 • [quote:bf831dd777="Ronald_R"]
  Wat m'n zoon en dochter op internet doen vertrouw ik (het is toch alleen maar DL en chatten) ;-)
  [/quote:bf831dd777]
  Valkuil nr 1. en zó tekenend voor het denkniveau van de gemiddelde onderwijskracht.
  :roll:

  Btw, ik beheer de netwerken/systemen… niet de scholen zelve.
 • Je kan ook kijken voor de Watchguard SOHO, misschien dat je nog een ouder model (zonder TC) op de kop kan tikken, ben je voor nog geen € 500,- klaar. Opzich is het idee van Gerben ook wel aardig, je hebt alleen het probleem dat een pc gevoelig is voor uitval (voeding, moederbord, harde schijf etc etc) zit je weer een tijdje zonder internet. Is leuk voor een thuis omgeving, maar is niet aan te raden voor een semi-professionele omgeving.
  http://www.anubis.nl/products/toegang/sohokort.html
  http://echannel.telenet.be/product_info.php?cPath=24&products_id=68
  Het nieuwste model is € 630,-
 • Leuk dat heren pc-verkopers diverse verhalen vertellen mbt hardware firewalls……
  De een zegt dat de speedtouch 510 prima is en dat er niets meer tussen hoeft…… de ander zegt speedtouch 510 is leuk maar niet 100 % veillig…. weer een ander zegt dat de speedtouch slechts een modem is…..
  Wat raden jullie me aan…

  speedtouch en verder niets
  speedtouch icm hardware firewall (software is geen optie: zie vorige reacties)
 • In principe volstaat de speedtouch als firewall, je hebt echter beperkte mogelijkheden. Je kan geen groepen aanmaken en daar bepaalde rechten aan hangen, je kan alleen ingaand verkeer regelen (geloof ik), de meeste firewalls hebben al dan niet in mindere mate IDS (Intrusion Detection System). je kan geen services aanmaken die meerdere poorten regelt, je zal voor iedere poort een rule aan moeten maken, de speedtouch heeft beperkte logging opties, sommige firewalls doen stateful inspection (ieder datapakketje wordt gecontroleerd adhv regels), de speedtouch heeft geen DMZ (de term DMZ die in de speedtouch gebruikt wordt, is GEEN DMZ) etc etc. Als het puur gaat om enkele poorten door te verwijzen naar enkele ip-adressen, kan het volstaan, maar het zal nooit een volwaardige firewall zijn zoals die zakelijk gebruikt wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.