Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Firewall van Norton InternetSecurity geeft problemen

Anoniem
rev
6 antwoorden
 • hallo allemaal

  Na SP2 installatie ging het een tijd goed, weet dus niet of die er iets mee te maken heeft, maar nu geeft de Firewall van Norton Internet Security geïnstalleeerd ná SP2, problemen. Internet explorer mag er niet meer uit en Live Update van Norton gaat ook niet (kan geen verbinding krijgen).
  Iemand een goed idee?

  dank theo
 • staat de firewall van XP wel uit? want die staat aan na de installatie van SP2
 • contreel even bij de internet security instellingen of er onder programma's (volgens mij ergens onder programmatoegang via persoonlijke firewall) of er achter internet explorer "toestaan" staat.
 • Een van de eerste dingen die NIS doet, is het controleren van inkomend en uitgaand verkeer. Indien je per abuis een programma blokkeert, is dit via NIS persoonlijke firewall instellingen te herstellen.

  Hier kun je nl. een lijst opgeven met programma's welke je wilt toestaan of juist wilt blokkeren. b.v. als je niet wil t dat kinderen gebruik maken van MSN dan blokkeer je de messenger. enzovoorts.

  Ik zelf heb het programma ettelijke malen geinstalleerd, en ken de problematieken.

  Succes.
 • om precies te zijn:

  1 Norton Internet Security starten
  2 Dubbelklik op persoonlijke Firewall
  3 klik op de tab programma's
  4 in het lijstje onderaan scroll je naar Microsoft Internet Explorer (let op komt bij mij 2 keer voor) en selecteer deze
  4 klik nu op wijzigen en kies voor Automatisch configureren of Alles toestaan. Doe dit bij beide als het bij jou ook 2 keer voor komt.

  Nu moet het werken!
 • Ik heb met NIS hetzelfde gelazer gehad, en had geen zin om steeds die lijst door te lopen. Ik ben overgestapt naar ZA pro. Die werkt perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.