Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton clean sweep weigert 100% schoon te maken

Anoniem
taco78
5 antwoorden
 • Ik laat geregeld allerlei rommel van de harde plaat poetsen door Norton Clean Sweep. Tot voor kort ging dat probleemloos. Norton vertelde me netjes hoe veel ruime hij kon vrij maken en toonde daarbij een groen balkje dat die vrij te maken ruimte moest voorstellen.
  Na een druk op de knop deed NCS z'n werk en werd het groene balkje korter tot het uiteindelijk verdween. Daarna meldde NCS keurig dat hij de tevoren genoemde hoeveelheid schijfruimte had vrij gemaakt.

  Ook nu gaat alles goed tot het laatste puntje. Er blijft 192 kB staan en ook een stuk van het groene balkje zie je nog. Vraag je NCS z'n werk over te doen dan meldt hij dat hij 192 kB kan vrij maken, maar vervolgens lukt dat weer niet.

  Ik maak me geen echte zorgen om de ruimte als wel dat er iets zeer weerbarstigs tussen de "rommel" op m'n schijf staat waarvan ik niet weet wat het is en geen idee heb waarom NCS het er niet af krijgt.

  Iemand een idee?

  Ik voeg er aan toe dat ik sinds een paar dagen ook in gevecht ben geraakt met een "hijacker" (EnterOne) die zich ook niet door AdAware, SpyBot, een "shredder", WipeInfo o.d. laat verwijderen.
  Ik heb echter de indruk dat m'n probleem met NCS eerder begon.
 • Zal wel iets zijn dat die bestand weer wordt aangemaakt omdat het nodig is of het is een alleen-lezen bestand dat norton niet kan verwijderen, ik zal me er niet druk om maken als ik jou was, je zou het in veilige modus kunnen proberen
 • Maar wat heeft dit ingodsnaam met Beveiliging & privacy dit past veel beter in Software Overigen, of plaats al de drie de vragen in 1 topic, is overzichtelijker voor jou en voor de forumgebruikers :wink:
 • Als er dingen anders-dan-anders gebeuren; als NCS iets verwijderbaar noemt, maar het niet kan deleten; als dat nog nooit is gebeurd; als NCS de (on)verwijderbaarheid ook herleidt uit de bestandsattributen; als wat gebeurt, normaliter niet kán gebeuren; als….dan denk ik aan een beveiligingsprobleem (tenzij jullie daar iets anders mee bedoelen).
  Ik zeg maar zo: als ik een waggelende vogel zie, als die zwemvliezen heeft en een lepelvormige snavel en als dat beest "kwak" zegt… dan is er een redelijke kans dat het een eend is.
  Daarom dus.
  Je antwoord lijkt (eufemetisch) enigszins laconiek en waarom je "in Godsnaam" drie onderwerpen (zo heten topics in onze taal) ziet waar er maar één is, namelijk dat wat ik er boven heb gezet, de rest is "bijvoeglijk", dat zal ik maar toeschrijven aan incompatabilité de raison.
  Niettemin: het verschijnsel is er nog.
 • [quote:060a9f8b65]Als er dingen anders-dan-anders gebeuren; als NCS iets verwijderbaar noemt, maar het niet kan deleten; als dat nog nooit is gebeurd;[/quote:060a9f8b65]

  Er kunnen ook fouten inzitten natuurlijk, software is nooit fout-vrij, als jij dat denkt dat Norton het goed heeft zal ik als ik jou was nog eens goed achter de oren krabben, want foutloze software bestaat gewoon niet.

  Dus nogmaals het kan ook zijn dat een aplicatie het bestand gewoon weer aanmaakt.
  Ik had ook Norton System (not) Works gebruikt en die had dezelfde eufel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.