Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

onzinnige e-mail adressen en virussen,help

Anoniem
Rick Gimpel
6 antwoorden
 • Nu al meer dan een jaar heb ik last van onzinnige e-mail (onzinnige adressen),die minstens tweemall daags mijn postvak in vervuild en met een virus (eerst was het sober, nu w32.netsky.P@mm ) besmet is. Geliukkig ben ik goed beschermd (Norton Internet security 2005), ook tegen spyware (Hitman pro), maar dit is zeer irritant. Kan ik hier zelf iets tegen doen, of kan mijn provider (hccnet) er iets tegen doen?. De e-mal adressen zijn steeds andere.

  Wie kan hier iets over zeggen.
 • Volgens mij ligt het antwoord al in je vraag besloten. Een goed werkend antivirus programma laat geen mail virussen door.
 • ja dat weet ik ook wel, tot nu toe ook geen besmetting gehad, maar ik wil van die dagelijkse berichten af.
 • Tegen die berichten kan je eigenlijk niks effectiefs doen. Het enige wat je zou kunnen doen is in de e-mailheaders kijken waar het bericht vandaan komt en dan een e-mail sturen naar de provider van de afzender (die waarschijnlijk besmet is met een virus). Maar omdat er elke dag weer nieuwe computers besmet raken is het slechts een kwestie van tijd voordat je weer deze berichten ontvangt.

  Wat je eventueel wel kan doen is een berichtfilter instellen zodat berichten groter dan xx kB worden verwijderd, maar dan bestaat de kans dat ook legitieme e-mails verwijderd worden.

  Verder moet je de bekende regels tegen spam volgen: gebruik nooit je hoofd e-mailadres op internet etc.
 • inderdaad daar zijn hotmail en yahoo adressen voor.
 • Ok bedankt, weer wat geleerd. Ga in elk geval m'n hoofd e-mail adres veranderen en neem er een hotmail bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.