Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

proxy or not?

Anoniem
noddy holder
2 antwoorden
  • Ik heb deze week een onderwerp geplaatst omdat ik bij een online scan open poorten had :
    k heb Norton Internet S. en vanmiddag ging ik mijn beveiliging testen op meerdere sites ,en elke keer bleek mijn telnet port 23 open te zijn .Waar is deze poort voor en is deze poort ook te sluiten in windows of NIS?
    Ik kreeg antwoord van Gerben maar het probleem bleef ,bij elke scan waren er open poorten en sommige sites dachten dat ik geen firewall had .
    Sinds een paar weken gebruik ik een proxy om het internet op te gaan ,en toen ik weer een online scan deed , ging ik naar mijn internetinstellingen en selecteerde ik autodetect proxy settings for this network ipv manual proxy configuration .en alles was weer perfect .alle poorten zijn dicht .Mijn vraag is ,hoe kan dat?
  • Via welke proxy heb je die scan gedaan? Is dat een proxy op je eigen netwerk, of eentje ergens op Internet? Als het ergens op Internet is, wordt namelijk een port-scan uitgevoerd op die proxy-server en die zal wel alles dicht hebben staan.

    Dat bij jou poort 23 open staat, komt misschien door je modem / router, die is misschien vanaf het Internet te beheren dmv telnet. Dan kun je hierachter nog wel dertig firewalls hebben draaien, als je modem een open poort heeft, zal deze altijd gedetecteerd worden door een online portscan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.