Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Sinds kort een draadloos netwerk hoe te beveiligen?

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Sinds kort heb ik een ADSL vervbinding. Deze verbinding wordt gebruikt door een pc (deze is via een kabel op de router van Linksys aangesloten) en een laptop (deze met wireless-G kaart van Linksys) gekoppeld aan de router. Ik heb dit alles door een installateur laten installeren. Als beveiliging heeft hij geadviseerd te filteren op het MAC adres van de wireless-G kaart in mijn laptop. Ik heb gevraag of ik WEP moest inschakelen, volgens hem heeft dit geen toegevoegde waarde. Wat is jullie mening?

  Alvast bedankt
 • Beperken op MAC adressen schijnt niet voldoende te zijn, want eenvoudig te hacken. WEP encryptie is achterhaald, gebruik WPA als je apparatuur dat aankan.
 • Het beste is het om een combinatie te gebruiken:

  *Filteren op MAC adres (met linux kan ik eenvoudig mijn draadloze netwerkkaart een ander MAC adres geven, daarom is dit alleen niet voldoende).
  *WEP/WPA encryptie (de WEP key is eenvoudig uit te rekenen als iemand 10.000.000 pakketjes heeft opgevangen en WPA was geloof ik ook niet al te moeilijk te kraken (wel moeilijker dan WEP))
  *Verander de netwerk naam (SSID) en zorg ervoor dat de gebruikers die je wilt toestaan de SSID handmatig moeten invoeren (gebruik geen SSID beacons).

  Als je deze combinatie gebruikt is het natuurlijk nog niet voor 100% veilig, maar het is dan makkelijker om een onbeveiligd netwerk te zoeken dan te proberen om dit allemaal te 'kraken'.
 • Beide bedankt voor de tips. Ik heb inmiddels WEP aangezet (WPA wordt alleen door mijn router herkend en niet door mijn Wireless-G CompactFlash Card) Weet iemand het aan een leek als mij uit te leggen hoe dat SSID wijzigen werkt. Ik gebruik Linksys en Windows XP?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.