Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wat is een goeie virusscanner en firewall?

Anoniem
HardTrance
9 antwoorden
 • Ik heb al een paar jaar Norton Antivirus 200x en Norton Personal Firewall 200x. Maar ik heb het een beetje gehad met deze software. De firewall blokt ondanks dat ik selecteer bij bijvoorbeeld messenger dat de firewall alle actie's moet toestaan sommige bestanden die ik uitwissel, of in ieder geval vertraagd het extreem. En ik heb ook al gehoord dat er in ieder geval beter virusscanners zijn dan die van Norton…

  Dus kunnen jullie mij wat aanbevelen?
 • Zelf vind ik avast! Antivirus erg goed http://www.avast.com/ Gebruikt weinig resources 18MB, de nieuwe avast schijnt helemaal geoptimaliseerd te zijn en schijnt kwa geheugen gebruikt gehalfeerd te zijn dus is een goeie concurrent voor AVG en elk ander freeware viruscanner. :lol:
  ICSA labs certified, 100% virus bulletin en is freeware "moet wel registreren via email" .

  Kwa firewall komt zone alarm goed uit de bus alleen gebruikt in mijn ogen veel resources wat best jammer is, en zone alarm schijnt vetragend te werken met p2p programma's.

  Over Norton bloatware heb je gelijk, het is ook zo dat Norton extreem veel services nodig heeft om te draaien, stuk of 8 om te werken anders wil het niet eens starten :roll: , dan heb ik het nog niet eens over geheugen gebruik.
  en het wordt alleen maar erger, voor mij moet een viruscanner gewoon scannen en goede realtime protectie bieden en standaard geen archive-files scannen, en een goede mailprotectie.
  avast! heeft ook geen probleem als er een virus gevonden wordt in de system-restore database waar andere viruscanners over hun nek gaan, dat is in mijn ogen al een plus punt. :D
 • Ik gebruik zelf McAfee voor de virus en indringersprotectie! Nadeel: niet goedkoop maar toch een van de beste scanners vind ik zelf.
 • Taco, ik heb avast geprobeerd en het lijkt me idd een relaxte scanner dus die houd ik voorlopig.

  Nu alleen nog ff een firewall (zonealarm valt buiten de boot want ik wil absoluut geen vertraging bij p2p).

  Misschien dat ik zo'n mcafee firewall probeer
 • Je zou als firewall ook de freeware versie kunnen nemen van Kerio.

  De virusscanner heb je al zie ik, dus is dit wel een goede stand-alone firewall voor protectie van je computer!
 • Ik heb net mcafee internet security geprobeer maar die blokkeerd al het verkeer met mn router dus die heb ik er weer net zo snel afgegooid als dat die erop stond!

  Ik ga Kerio ff proberen
 • Kerio schijnt ook goed te zijn, volgens de forum van avast schijnt het elkaar goed aan te vullen.

  Persoonlijk ben ik niet zo een fan van McAfee, het maakt gebruik van ActiveX aangezien ik ActiveX uit heb staan werkt het niet meer, dus heb ik een beetje argwaan omdat daar de meeste exploits inzitten.
 • Thnx allebij!

  Kerio vind ik prima werken, ik formateer mn pc zometeen en als ik de pc opnieuw heb geïnstalleerd dan zet ik er meteen weer deze nieuwe bescherming op! 8)
 • Avast 4 als virus scanner , en Sygate als firewall en dat werkt prima.
  Ik moet zeggen dat Sygate niet onder doet voor Norton (had ik hiervoor)
  Sygate zou ik dus ook maar ff in je rijtje opnemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.