Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

vreemd virus of zo

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo, ik heb sinds kort een vreemd probleem kan er niet achter komen wat het is.

  Bij de proccessen van de windows taakmanager staat onderaan een regeltje : niet active systeem proccessen
  bij gebruikers naam : system
  bij cpu staat dan: 99
  dit is iets van 16k
  De helft van mijn geheugen is continu in gebruik.

  Als ik outlook heb geopend en ik wil naar een link in de e-mail lukt dat alleen als ik geen ander venster in internet explorer heb geopent.
  Via een aantal site's kan ik geen links meer openen waar macro media flash player 7 wordt gebruikt.
  en de computer is ontzettend traag.

  Ik heb alle mogelijke programma's gebruikt om er achter te komen wat het is. Oa Spybot, ad awere, reg cleaner. Als virus scanner heb ik norman antivirus en gebruik zonealarm met de fire wall van windows. De meeste spyware programma's vinden wel iets en die kan ik ook verwijderen maar na afsluiten en opstarten zijn ze even weg en komen later weer terug. ook heb ik via diskwasher een aantal zaken die niet verwijderd kunnen worden uit de map :
  C:\Documents and Settings\Rene.REYKAR-6JRW0FA3\Local Settings\Temp
  Soms zitten ze erin soms niet.

  Spelletjes spelen lukt redelijk maar gaan haperen soms.

  De virus scanner vind niks.

  Is dit een virus probleem??????
  Ik weet het niet meer
 • Zou kunnen. Probeer het eens met Norton Antivirus. Die kent namelijk veel virussen. Voordat je Norton installeert moet je eerst ff het programma Stinger draaien. Sommige virussen saboteren je virusscanner. Waardoor Norton misschien wel niet wil installeren. Met het programma Stinger kun je dit voorkomen. Het programma zit trouwens ook in Hitman Pro. En mocht dat niet lukken install Windows gewoon overnieuw.
 • [quote:bcacd0bb0a]Probeer het eens met Norton Antivirus. Die kent namelijk veel virussen.[/quote:bcacd0bb0a]

  Dat is al 3 jaar achterhaald, Norton is het bekendste bij de consument net zo als Micro$oft, dat betekend niet dat het beter is, doe is een online scan bij trend micro housecall. en zoals je zijn bericht leest heeft hij al Norman viruscontrol, dus 2 viruscanners geeft alleen maar conflicten "zit elkaar in de weg" dus dat is niet aan te raden.
 • [quote:fc5a3efa0e="taco78"][quote:fc5a3efa0e]Probeer het eens met Norton Antivirus. Die kent namelijk veel virussen.[/quote:fc5a3efa0e]

  Dat is al 3 jaar achterhaald, Norton is het bekendste bij de consument net zo als Micro$oft, dat betekend niet dat het beter is, doe is een online scan bij trend micro housecall. en zoals je zijn bericht leest heeft hij al Norman viruscontrol, dus 2 viruscanners geeft alleen maar conflicten "zit elkaar in de weg" dus dat is niet aan te raden.[/quote:fc5a3efa0e]

  Nou nee hoor, mijn praktijkervaring is toch anders. Norton herkent echt meer virussen. En wat betreft Housecall. Heb ooit weleens gehad dat Housecall geen virus vond, en Norton vond hem wel :D :wink:.
 • Nou jongens geen ruzie.
  Heb housecall scan gedaan en die geeft aardig wat meldingen.
  Moet ik nu dat programma gebruiken of zijn er nog gratis programma's die het wel kunnen verwijderen. Bespaard toch weer 25 euro dan he . JA want ons bent zunnig.
 • [quote:2a769571a7="roy_startpag"][quote:2a769571a7="taco78"][quote:2a769571a7]Probeer het eens met Norton Antivirus. Die kent namelijk veel virussen.[/quote:2a769571a7]

  Dat is al 3 jaar achterhaald, Norton is het bekendste bij de consument net zo als Micro$oft, dat betekend niet dat het beter is, doe is een online scan bij trend micro housecall. en zoals je zijn bericht leest heeft hij al Norman viruscontrol, dus 2 viruscanners geeft alleen maar conflicten "zit elkaar in de weg" dus dat is niet aan te raden.[/quote:2a769571a7]

  Nou nee hoor, mijn praktijkervaring is toch anders. Norton herkent echt meer virussen. En wat betreft Housecall. Heb ooit weleens gehad dat Housecall geen virus vond, en Norton vond hem wel :D :wink:.[/quote:2a769571a7]

  Geef mij maar avast! dan Norton Bloatware. En hou ook rekening dat Norton ook veel false positive geeft voor een schijn veilig gevoel :wink:
 • Ben eruit hoor. Heb met spysweeper het meeste kunnen verwijderen en norman vond een trojan. 1 kon ik verwijderen maar een andere link kon ik niet verwijderen. Klopt het trouwens dat de gegevens in system volume information/ restore verwijderd kunnen worden? en zo ja hoe kom ik daarbij?
 • Wat voor een object kon je niet verwijderen? Spyware of virus?
 • het volgende:w32/dloader.bzw in system volume informatin/ restore

  Had daar 2 meldingen van een kon ik verwijderen een niet
 • staat wel in quarantaine
 • Daarom kies ik voor Norton. Kan gewoon veel virussen verwijderen, zonder ze in quarataine te zetten. Ik weet dat ik nu sommige mensen over me dak krijg. Maar het is gewoon zo. Als je niks wil aanschaffen zo je eens via een zoekmachine kunnen zoeken naar een removal tooltje voor dat virus. Maar ben er bang voor, dat er geen voor is.
 • heb al geken met google maar staat weinig in. Norton maar proberen dus
 • [quote:83d581eeaa="reykar21"]het volgende:w32/dloader.bzw in system volume informatin/ restore

  Had daar 2 meldingen van een kon ik verwijderen een niet[/quote:83d581eeaa]je systeem herstel even uit zetten herstarten en weer aan zetten

  hierna weer scannen met een virusscanner of het weg is

  anders heb je een zeer groot probleem en zit het in je herinstallatie files

  en dan kan je nooit meer herinstalleren zonder die virus of troyan te krijgen
 • gedaan wat je zei en heb geen melding meer in norman virus controle. Is de system volume information nu leeg en kan ik systeem herstel weer aanzetten of moet ik daar nog wat mee doen. Nieuw herstel punt maken?

  In ieder geval iedereen bedankt
 • je kan weer je systeem herstel aanzetten en een herstel punt maken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.