Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Probleem fire wall

Anoniem
Red Dragon
2 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn Sweex Broadband Router. Als ik namelijk bepaalde handelingen wil verichten. Bijvoorbeeld het downloaden van muziek, het spelen van spellen enz. De firewall bij mijn netwerkverbindingen heb ik al uit gezet. Ook de firewall bij het menu van mijn router (door een ip nummer in te vullen bij mijn internetbrowser) heb ik uitgezet.

  Het probleem zit um vooral in het feit dat als ik spellen online wil spelen dat hij soms weigerd te joinen en eigenlijk nooit alle servers laad.

  Ook bij het versturen van bestanden bij msn gaat het niet goed. Terwijl ik toch een chello classic internet verbinding heb.

  Zou iemand mij kunnen helpen en kan ik er eigenlijk wat aan doen? of is het een kwestie van een andere router kopen.

  Sugesties?
 • Een andere router kopen is niet nodig, ik heb een router van Sweex en deze werkt perfect, ook met online games. Het probleem is alleen dat je ff moet weten hoe het werkt.
  Ook als je de firewall van je router hebt uitgeschakeld, is deze toch niet echt helemaal uitgeschakeld, waarom dat zo is het hoe dat zit weet ik ook niet. Wat je moet doen is de benodigde poorten openen. Dit kun je doen, ook via het menu van je router bij General Setup/NAT/Virtual Server. Vul bij private ip het ip adres van je computer in. In de kolom private port vul je de poort in die je wilt openen, dezelfde poort vul je ook in bij de laatste kolom, public port. Bij type selecteer je UDP op TCP.
  Informatie over welke poorten open moet zetten en of het UDP of TCP is vindt je vaak wel op de website van het spel dat je wilt spelen, bij faq of op een forum. Ook bij msn kun je ergens via help vinden welke poorten geopend moeten worden.
  En als je niet weet of het UDP of TCP is open je de poort gewoon 2x, beide types een keer.
  Ik hoop dat het zo wel lukt. Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.