Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Geven AVG en Sygate voldoende bescherming?

Anoniem
antrix
6 antwoorden
 • Ik heb nu avg free edition (versie 7.0.308) als virusscanner en sygate personal firewall 5.5 als firewall.
  Mijn vraag is of dit voldoende bescherming biedt tegen virussen en hijackers. Of moet ik een andere virusscanner/firewall gebruiken?
  Is het soms slim om meerdere virusscanners geinstalleerd te hebben, bv. antivir?
 • Over virusscanners en firewalls zijn vele meningen. Meerdere virusscanners moet je niet naast elkaar installeren. Dit levert problemen op. AVG wordt door veel mensen gebruikt die een gratis programma willen. Belangrijk is om vaak de scanner te updaten. Makkelijkst is om dit automatisch in te stellen.

  Sygate is ook een veelgebruikte firewall. Hij is beter in te stellen dan bijv. de Windows firewall uit SP2. Test 'm maar eens via de sygate site. Daar kun je je compu intensief laten 'aanvallen''. Je ziet dan of je instellingen OK zijn.

  Zelf gebruik ik AVG en Sygate professional. Nooit virussen etc. gehad. 100
  % veiligheid krijg je nooit. Met verstandig gedrag wel 99%
 • Met avg scannen heeft mij opgeleverd dat er een virus gevonden dat zo diep in windows zit, dat het niet hersteld of verwijderd kan worden.
  Is dat erg?
 • [quote:dc3bbcccf2="Feike1977"]Met avg scannen heeft mij opgeleverd dat er een virus gevonden dat zo diep in windows zit, dat het niet hersteld of verwijderd kan worden.
  Is dat erg?[/quote:dc3bbcccf2]
  Om welke bestanden ging het dan?
 • iets met c:\ied_s7.cab
 • Het is te vinden in mijn virus vault en heeft een rood uitroepteken ipv blauw. Anderen hebben een blauw uitropeteken, maar zijn ook niet healable

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.