Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Geen firewall, geen virusscan, geen SP2.. En nooit probleme?

Anoniem
None
47 antwoorden
 • Hoe kan dat? Ik heb al die dingen niet en ik heb nooit wat!
  Als ik ze niet van mensen, via MSN ofzo krijg, heb ik nooit last van virusen. Ik ben ook nog nooit gehackt (merkbaar) en volgens mijn router is er ook nog nooit een aanval gepleegt. Ik heb ook nooit last van Spam of ad-ware. En Ad-ware kan zelfs na 3 maanden niks scannen nog alleen maar wat cookies vinden…

  Hoe kan het dat ik nooit last van iets heb, met mijn PC open en bloot, terwijl andere met hardstikke veel beveiliging nog steeds PCs bulkendend van de spy/ad-ware hebben staan?
 • mischien zit je router ernaast/mischien doe nauwlijks iets met internet behalve coputertotaal/misschien is je download snelheid drastisch verminderd,maar merk jij dat niet/Zonder detectie ook geen probleem( de "als je niets ziet is het er niet theorie") /Ja misschien ben JIJ de uitzondering die de regel bevestigd!!!
 • ik ben er ook een die de firewall logs schoon heeft
  zit achter een dubbele nat
 • Firefox en gezond verstand helpt een hoop, vooral gezond verstand.
 • mischien een domme opmerking maar voor 't zelfde geld heb je gewoon enkele virusen en spyware op je pc zitten die als jij je pc laat scannen door een of ander prog niet gevonden worden aangezien sommigen van hen virusscanners kunnen overbruggen.

  Nu, heb je erg geen des te beter maar neem me niet kwalijk als ik zeg dat jouw machine uiterst gevoelig is voor virussen en jij dus ook een van die machines bezit die een potentiele grote verspreider zijn van virusen zonder jij er iets van merkt.

  Nu, gezond verstand en alleen computertotaal bezoeken is geen zekerheid, ik geen een voorbeeld, bij mij gebeurd.

  Ik zet opnieuw windows op men systeem, installeer mijn virusscanner, en maak een aansluiting met het internet.
  Wat ik vervolgens doe is mijn windows updaten, en dan mijn virusscanner updaten, blijkt er zat reeds een virus oip mijn PC, dit met alleen te surfen naar microsoft.com en mijn virusscanner up te daten.

  Kan het eigenlijk moeilijk geloven dat er zich niets van kwaadaardige progjes op je pc bevinden.

  Onlangs is er trouwens een test geweest, een windows machine zonder sp2 of andere beveiliging lag na 18min uit dienst zonder te surfen, alleen aangesloten op het net.
 • Ik poste dit dan ook naar aanleiding van dat bericht.
  Maar ik heb verschillende online anit-virussen en via mun andere PC via het netwerk mij laten scannen… Niks…

  En ik hou alles heel goed in de gaten, als mijn systeem iets trager is dan normaal merk ik dat meteen. Hetzelfde geldt voor mijn down/upload snelheid. Ik weet ook precies wat elk proces doet en welke er niet thuis horen. Nee op mijn PC zit niks wat er niet thuis hoort.
  Maar dit gelt niet alleen voor mijn eige PC, mijn download PC die ook 24/7 online staat heeft un jaar gedraaid zonder firewall of iets, nooit iets gehad. Momenteel heeft hij wel een firewall + PeerGuardian omdat mijn PCs door mun provider gescant zijn op uploads (p2p) en ik daarna gebombardeerd ben met mailtjes dat ik daarmee moest ophoude :roll: :wink:
  Hetzelfde geld voor mijn broertjes PC en die van mun vader, nooit ergens last van… Die virusscaners staan daar er gewoon op mocht mijn borertje eens wat verkeerds toegestuurd krijgen door 'kennisen', verder hebben die nooit wat…
 • Ben ook zo'n gelukkige.
  Op eigen masjien al 5 jaar no problems ( in ieder geval niet te wijten aan mijn gedrag opInet gebruik ….praat niet over andere users die op mijn PC kunnen ….HAAAT MSN :evil: :evil: :evil: )
  Het heeft denk ik vooral te maken met een beetje bewust surfgedrag en het niet vrijgeven van ECHTE prive email accounts ( ik gebruik er meerdere waarbij ik ze allemaal via webmail eerst bekijk en de terzake doende download ) en een goede browyser ( leve Firefox )

  BTW safire : waar is je nette NLDs gebleven???? um etc ben ik van jou niet gewend 8) :lol:
 • Hehehe, komt ervan als je om 1 uur snacht's (interesant :wink: ) zit te MSN'en en tegelijk een reactie geeft. Krijg je zulke dingen :P

  Overigens wil ik wel even iets uitleggen: Ik gebruik geen virusscaner/firewall omdat die gewoon teveel resources gebruiken voor wat ik met mijn PC doe, buiten dat is het deinstaleeren ook nog een ramp… Hele zoten .dll's en .inf's blijven gewoon staan. Mijn systeem moet zo schoon en zo snel mogelijk zijn en met een Virusscaner/firewall is het alles behalve dat. En zeker omdat ik nooit last heb van iets…

  Maar kan het ook aan mijn ISP liggen? Zou die er al heelveel zooi er tussenuit gooien?
 • [quote:eb7d9cc717="Safihre"]Hehehe, komt ervan als je om 1 uur snacht's (interesant :wink: ) zit te MSN'en en tegelijk een reactie geeft. Krijg je zulke dingen :P

  Overigens wil ik wel even iets uitleggen: Ik gebruik geen virusscaner/firewall omdat die gewoon teveel resources gebruiken voor wat ik met mijn PC doe, buiten dat is het deinstaleeren ook nog een ramp… Hele zoten .dll's en .inf's blijven gewoon staan. Mijn systeem moet zo schoon en zo snel mogelijk zijn en met een Virusscaner/firewall is het alles behalve dat. En zeker omdat ik nooit last heb van iets…

  Maar kan het ook aan mijn ISP liggen? Zou die er al heelveel zooi er tussenuit gooien?[/quote:eb7d9cc717]

  Nee, maar veel providers die sluiten bepaalde poorten af op het internet zoals bestands en printerdeling poorten, en poorten die veel gebruikt worden met hacken. en veel providers hebben ook viruscanners op hun mail server.
 • vriend van mij had nooit wat en alleen firewall in router.

  na 1.5 jaar zwaar virus.
  was ook op 2e schijf gekomen.

  alles kwijt ook vakantie pics +_2000 stuks.

  nischien nu geluk maar keert het tij dan ben je de lul.

  vooral je surf gedrag is de oorzaak.

  ga maar is wat downloaden via kazaa zonder antivirus.
  op 10 bestanden zit wel 1 virus.

  ik zou er maar een gratis op zetten
 • [quote:91e1075d27="r.marijnissen"]vriend van mij had nooit wat en alleen firewall in router.

  na 1.5 jaar zwaar virus.
  was ook op 2e schijf gekomen.

  alles kwijt ook vakantie pics +_2000 stuks.

  nischien nu geluk maar keert het tij dan ben je de lul.

  vooral je surf gedrag is de oorzaak.

  ga maar is wat downloaden via kazaa zonder antivirus.
  op 10 bestanden zit wel 1 virus.

  ik zou er maar een gratis op zetten[/quote:91e1075d27]

  tegenwoordig gebruiken we toch bittorrent, ftp en newsgroups? :lol:
  en ik vind dat dat ieder zijn keus is. en btw kazaa is al 2 a 3 jaar achterhaald. probeer is DC++ of Azureus. newsgroups ken je ook zonder problemen gebruiken
 • En voor je MP3tjes moet je bij LimeWire zijn :wink:

  2 jaar geleden was het kazaa hier kazaa daar maar nu ben je een uitzondering als je het nog hebt. Als iemand mij om een MP3 download prog vraagt zeg ik meteen LimeWire, ik ken niks wat dat verslaat kwa aanbod en download snelheid. En zelfs de grootste PCnoobs (de meeste vrouwen :P ) snappen het :lol:
 • [quote:be5694e744="Safihre"]…….. En zelfs de grootste PCnoobs (de meeste vrouwen :P ) snappen het :lol:[/quote:be5694e744]

  Goh, ongelofelijk zeg!
  Wist je trouwens dat de meest vrouwen ook heel goed snappen dat ze o.a. een goede virusscanner en firewall op hun pc moeten laten draaien?
  Dit in tegenstelling tot sommige eigenwijze heren, die schijnbaar over een nog geringer snapvermogen beschikken. :P
 • Ja maar de eigewijze heren hebben daar wel hun goed onderbouwde redenen voor :wink: Mun PC word dur gewoon focking traag van en kep het niet nodig :P
 • Ik heb nog geen enkele goed onderbouwde reden om een en ander niet te installeren van je gehoord.
  Het feit dat je pc wat langzamer zou worden of "kep het niet nodig" zijn geen valide argumenten om het niet te doen.

  De traagheid van een pc valt overigens erg mee. Zelf gebruik ik Kaspersky EN Zonelarm, toch niet de twee meest "lichte" programma's.
  Mijn computer (pentium 4) is razendsnel en loopt als een trein.

  Deze (niet blonde) "noob" surft met Firefox en ik hoef me in elk geval niet af te vragen hoe het komt dat ik geen virussen of andere rommel op mijn schijf heb staan……en da's toch wel een lekker gevoel hoor! :wink:
 • ben eigenlijk wel benieuwd naar je internetverbinding (56k/DSL/…).
  Heb je een grote adreslijst in je mailingprogramma?.
  Doe je wel eens p2p?
  Hoe kom jij erachter (zonder firewall) dat niemand een bezoekje brengt aan jouw pc?.

  Ik ken ook mensen die zeiden dat er niks mis was met hun pc totdat we er eens een echte virusscanner op los lieten. Die online-dingen vind ik niet echt geweldig.

  En dat argument van vertragen is toch eigenlijk meer iets voor de eigenaar van een PentiumII.
 • Als je een netwerk hebt dan zul je ook een router hebben. AFAIk hebben alle routers een standaard firewall.

  Als je voor de rest goed nagaat wat er binnenkomt en niet te veel gaat browsen met IE
  kan er vrij weinig gebeuren.

  Desalniettemin is het toch wel aan te raden om een virusscanner te nemen. Als er iemand anders op jouw computer zit en diegene voor jou een virus binnenhaalt ben je wel de sigaar.
 • [quote:dde8094f03="Safihre"]En voor je MP3tjes moet je bij LimeWire zijn :wink:

  2 jaar geleden was het kazaa hier kazaa daar maar nu ben je een uitzondering als je het nog hebt. Als iemand mij om een MP3 download prog vraagt zeg ik meteen LimeWire, ik ken niks wat dat verslaat kwa aanbod en download snelheid. En zelfs de grootste PCnoobs (de meeste vrouwen :P ) snappen het :lol:[/quote:dde8094f03] Ten eerste limewire zit vol spyware ten tweede ken ik redelijk wat vrouwen wie gigantisch veel van een computer weten. :roll:
 • Ik gebruik Limewire niet, maar heb gehoord dat er vroeger wel spyware inzat en nu niet meer.
  Wie weet het??.
 • [quote:601692cfd9="kompod"]Ik gebruik Limewire niet, maar heb gehoord dat er vroeger wel spyware inzat en nu niet meer.
  Wie weet het??.[/quote:601692cfd9]Alleen de proversie is spyware vrij http://www.benedelman.org/spyware/p2p/limewire-installation.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.