Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hoe geloofwaardig zijn antispyware-reviews?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • En dan heb je nog de "review" sites, die puur opgezet worden, om een bepaald product aan de man te brengen.
 • Heeft iemand hier al ervaringen met Spyware Eliminator van Aluria en/of met Spyware Doctor?

  Wat mij n.l. zo verbaast is dat Spyware Eliminator op de site van Adware Report als beste uit de bus komt terwijl het in verschillende forum-threads van Spyware Warrior afgebrand wordt.

  Hetzelfde zie je bij een progje als Spyware Doctor: door PC Magazine wordt dat in weinig lovende woorden besproken terwijl het op de hierboven vermelde site van Adware Report als één na beste uit de bus komt.

  De testen van Spyware Warrior laten weer een heel ander beeld zien; daar was voorheen Giant (nu Microsoft Antispy) veruit de beste.

  Voor het gemak noem ik hier maar een paar van de vele sites met reviews maar vraag me wel af hoe die verschillen in waardering zo groot c.q. tegengesteld aan elkaar kunnen zijn en, in verband daarmee, wat voor waarde je dan kunt hechten aan die testen. Toch geen onbelangrijke vraag met het oog op eventuele aanschaf.
 • Vandaar dat ook meestal geadviseerd wordt om meerdere progs na of naast elkaar te gebruiken, wat de één mist dat vindt de andere. Hitman Pro is hier een goed voorbeeld van.

  Jim
 • ELKE recensie is gekleurd. Of je nu programmatjes, autos of vakantiehotels recenseert. Als je op een forum naar een programma voor een specifieke toepassing vraagt, krijg je ook hele uiteenlopende suggesties. Recensies zijn MENINGEN, geen feiten.

  Sluit me verder aan bij Jim
 • [quote:517b14a55b="KeesA"]ELKE recensie is gekleurd. Of je nu programmatjes, autos of vakantiehotels recenseert. Als je op een forum naar een programma voor een specifieke toepassing vraagt, krijg je ook hele uiteenlopende suggesties. Recensies zijn MENINGEN, geen feiten.[/quote:517b14a55b]
  Ja, okay, iedere recensie is gekleurd maar een recensie is, als het goed is, toch wel iets meer dan alleen maar [i:517b14a55b]een [/i:517b14a55b]mening.

  Ik breng het punt naar voren omdat spyware een steeds grotere bedreiging vormt, volgens velen binnenkort groter dan die van virussen. Wat je in zo'n situatie ziet is dat tal van fabrikanten daar een graantje van mee willen pikken en programma's op de markt brengen die de computeraar niet zelden van de regen in de drup helpen.
  De Spyware Warrior List of Rogue/Suspect Anti-Spyware Products spreekt wat dit betreft voor zichzelf.

  Het testen van antispyware-programma's lijkt me dus geen overbodige luxe. [i:517b14a55b]Mede [/i:517b14a55b]op basis daarvan kan iedereen dan zijn eigen keuze maken en eventueel zijn eigen mening vormen, dat lijkt me verder het punt niet. Maar als verschillende testresultaten van één en hetzelfde product [i:517b14a55b]elkaar tegenspreken[/i:517b14a55b] wat is dan überhaupt de zin van testen? Of dient het slechts ter oriëntatie?
 • Daarnaast heb je ook een heleboel producten die minstens net zo gevaarlijk zijn als de spyware zelf:

  http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm
  [edit] Deze link had je zelf ook al gegeven :oops: [/edit]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.