Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Firewall

Anoniem
Jim van Zweeden
6 antwoorden
 • Ik maar gebruik van ZoneAlarm, maar ik wil graag een nederlandstalige firewall. Is er misschien een taalpakket voor ZoneAlarm beschikbaar of is er een andere firewall die nderlandstalig is en die het beveiligings centerum van sp2 ondersteunt
 • Hallo

  Je kan een keer kijken naar "Kerio Personal Firewall".

  http://www.kerio.nl/kpf/

  compu4ever
 • [quote:bfe37022b8="joostdebruijn"]Ik maar gebruik van ZoneAlarm, maar ik wil graag een nederlandstalige firewall. Is er misschien een taalpakket voor ZoneAlarm beschikbaar of is er een andere firewall die nderlandstalig is en die het beveiligings centerum van sp2 ondersteunt[/quote:bfe37022b8] Geen taal pakket maar wel in het nederlands hoe je hem instelt etc.
  http://www.surfkit.nl/instructions/firewall/home.html
 • [quote:7e79ffdfa3="joostdebruijn"]Ik maar gebruik van ZoneAlarm, maar ik wil graag een nederlandstalige firewall. Is er misschien een taalpakket voor ZoneAlarm beschikbaar of is er een andere firewall die nderlandstalig is en die het beveiligings centerum van sp2 ondersteunt[/quote:7e79ffdfa3]

  Ik dacht dat die ondersteuning van het SP2-beveiligingscentrum alleen inhoudt dat zo'n firewall door windows wordt herkend (dus alleen firewalls van fabrikanten die een deal hebben gesloten met Microsoft worden herkend) en dus qua beveiliging/prestatie niets uitmaakt.

  het lijkt me totaal nutteloos of SP2 je firewall wel of niet herkent.
 • Beetje laat, maar toch een kleine nuancering op dat laatste bericht van kompod:
  [quote:b20ebae4bb]het lijkt me totaal nutteloos of SP2 je firewall wel of niet herkent.[/quote:b20ebae4bb]
  Als Windows hem herkent dan houdt het beveiligingscentrum van XP de firewall in de gaten en merkt het als er iets mis is.

  Sommige malware probeert namelijk een evt. aanwezige firewall uit te schakelen en zodoende toch z'n nare werk te doen en dan is het wel mooi meegenomen als je daarvoor gewaarschuwd wordt.

  maar voor de goede werking van de firewall als zodanig maakt het inderdaad niet uit.

  Gr.
  Jim
 • Jim je hebt op zich gelijk; voor de gemiddelde gebruiker is het inderdaad mischien best handig dat SP2 de werking van een firewall checkt.
  Ikzelf vind het echter gewoon fijn om dat soort dingen zelf in de gaten te houden en laat het dus niet aan windows over.
  Als je een firewall wil kiezen, vind ik dit (wel/niet herkenning door SP2) geen factor die doorslaggevend zou moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.