Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Sygate firewall

Anoniem
kompod
3 antwoorden
 • Sinds begin dit jaar maak ik gebruik van sygate firewall professional. Deze firewall heb toentertijd in mijn enthousiame aangeschaft, twerwijl er een gratis versie beschikbaar is (sygate firewall).

  De eerste tijd maakte ik nog gebruik van een inbelabonnement en ik had de indruk de firewall goed haar werk deed. Nu ik sinds kort ADSL heb, heb ik de indruk dat de firewall zo lek is als een mandje. In de test op ww.grc.com en de securitytest bij sygate staan alle poorten op stealth.
  Tijdens de periode van inbelabbonement gaf die tijdens deze testen in de Attack History graph aan dat er poortscnas en anders aanvallen plaatsvonden. Nu met ADSL niet, zelfs niet bij deze scans.

  Kijk ik in de traffic log van de firewall, dan zie ik heel veel toegestaan outgoing verkeer naar weet ik wat van ip adressen en andere remote Host. Een aantal daarvan zijn noodzakelikjk en bergijpelijk, maar andere?

  De running application die ik nu toestavoor toegang tot het net zijn:

  NT kernel & system
  Application layer Gateway Service
  LSA Shell
  Generic Host Process for Win 32 Services
  NDIS User Mode I?O Driver

  Een aantal hiervan heb ik lange tijd geblokkeerd, maar telkens kwam de firewall met een melding dat de toegang tot het net, van een van de ze programma's, geweigerd was. Zelfs als ik aangaf dat ik de melding niet vaker wilde zien.

  Als laatse vijd ik raar dat sygate geen updates uitgeeft voor Signatures op versie updates. is dit normaal vor een firewall of hebben andere firewalls regelmatig updates?
 • Wat voor ADSL-verbinding heb je, loopt die per ongeluk via een router? Want dan worden alle ongevraagde inkomende verbindingspogingen daar al geblokkeerd door de NAT-functie (Network Adress Translation) en zie je ze uiteraard niet meer in je Sygate-log (en dus geeft Shields Up ook alles groen). Welk IP-nummer heeft je pc en die "weet ik wat van ip adressen", welke adressen zijn dat precies?

  Dat van die updates weet ik niet, ik gebruik de gratis versie en die wordt sowieso niet geupdate. En eigenlijk is het blokkeren van virussen, spy- of malware ook geen klus voor de firewall vind ik, daar zijn andere programma's voor.

  Jim
 • Sygate firewall pro werkt bij mij prima (geen router) en shields up geeft alles groen.

  Wat betreft de vraag van die updates sluit ik me aan bij "weet niet"; zo weinig updates, is dat wel normaal?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.