Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

LSA Shell fout, system reboot in 1 min. ???

Anoniem
silenthill999
4 antwoorden
 • Ik heb onlangs adsl aangeschaft via speedlinq. Telkens nadat ik de modem heb geinstalleerd komt er vroeg of laat de foutmelding "Er is een ernstige fout opgetreden in LSA Shell. Deze wordt afgesloten." Daarna komt er een venster naar voren waarop staat "LSA Shell fout" systeem zal in 1 minuut rebooten.

  Ik heb windows xp pro. Ik heb ook online scans laten doen voor zover het kon. Er zit norton 2004 antovirus in systeem, die kan niets vinden. Hitmanpro en microsoft antispyware scans leveren ook niets op…

  iemand enig idee??? :(
 • [quote:e79200e959="silenthill999"]Ik heb windows xp pro. Ik heb ook online scans laten doen voor zover het kon. Er zit norton 2004 antovirus in systeem, die kan niets vinden. Hitmanpro en microsoft antispyware scans leveren ook niets op…[/quote:e79200e959]Is windows [u:e79200e959]zelf[/u:e79200e959] bijgewerkt met de laatste security updates? En heb je WinXP servicepack 2 geïnstalleerd? Dit lijkt me nl. een Internet-worm die e.e.a. op z'n kop zet.
 • geen updates geinstalleerd. Het rare is dat het alleen optreedt als ik de modem installeer :-?
 • [quote:73b69e9101="silenthill999"]geen updates geinstalleerd.[/quote:73b69e9101]Dat zou ik dus maar eens als de bliksem gaan doen! Kijk of je ergens via-via SP2 te pakken kunt krijgen; Op het moment dat je je modem installeert ben je verbonden met 'het grote boze internet' en kan een dergelijk worm-virus - ondanks de virusscanner - via een 'lek' in Windows dit soort problemen veroorzaken.

  Je hebt alleen een beetje een kip-ei probleem; Om Windows up-to-date te krijgen zul je op internet de updates op moeten halen. Maar zodra je een verbinding naar internet maakt, kan die worm weer binnenkomen… Door eerst SP2 te installeren heb je een soort 'basis-bescherming'. Daarna kun je een verbinding naar het internet opzetten en bij Windows Update de rest van de broodnodige beveiligings updates ophalen en installeren.

  Maar goed, je moet dus op de een of andere manier eerst - offline - SP2 moeten zien te bemachtigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.