Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

foutieve datum / tijd weergave

Anoniem
dewit
5 antwoorden
 • Beste mensen,
  wij hebben sinds een tijdje last van een bijzonder irritant fenomeen:
  de klok en datum van onze computer springt regelmatig (maar volgens mij alleen na het opstarten) terug naar 1 januari 2002, 0:00 uur.
  Terugzetten helpt meestal alleen maar tot de volgende keer dat de computer weer wordt opgestart.
  Kan iemand ons vertellen wat het probleem kan veroorzaken? Ik wil er wel wat aan doen want het is gewoon bijzonder irritant.

  Spyware, adaware & virusscans worden op deze computer zeer regelmatig uitgevoerd.

  Alvast dank voor de moeite
 • Check je BIOS ff. Stel daar de datum eens in, en probeer het dan ff uit. Als het probleem zich daarna voordoet kijk dan ff in het BIOS of de datum daar weer terug is. Kan zijn dat het BIOS zijn instellingen niet onthoud. Dat ligt meestal aan het batterij'tje omdat het voltage is afgenomen.
 • Alvast bedankt voor het antwoord.

  Maar kun je me ook vertellen hoe ik in de BIOS kom en of er speciale dingen zijn om daar de datum in te stellen of dat het zich vanzelf wijst.
  Mijn kennis van de computer strekt zich niet uit tot de BIOS :s
 • Ik ga niet in op het Biosverhaal. Het KAN zijn dat de batterij op het moederbord op is, maar zelfs bij vervanging blijkt dat vaak niet de oplossing van klokproblemen. Toen ikzelf kontinu last had van een verkeerd lopende klok heb ik een programmatje geinstalleerd dat, zodra je het internet opgaat, je klokje met een atoomklok synchroniseert. Werkt dus alleen als je internetverbinding hebt.

  Atomic clock sync:

  http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/
 • Direct bij het opstarten wordt weergegeven met welke toets men in het BIOS kan komen. Meestal is dat DEL, maar ook F1, F2 of F10 komen voor. Bij merk-computers is het vaak een andere toets dan DEL.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.