Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

na Win32.Bagle.BJ@mm virus geen internetverbinding meer

Anoniem
oghkru
3 antwoorden
 • Een kennis heeft via een mailtje met als bijlage price.rar een virus opgelopen op zijn XP systeem. Na zoeken kwamen we er achter dat dit het Win32.Bagle.BJ@mm virus moest zijn. Verwijder instructies gevolgd en de bestanden WINSHOST.EXE en WIWSHOST.EXE kunnen verwijderen. Daarna een BitDefender Removal Tool gedraait en deze gaf aan dat er geen virussen meer waren.

  Het probleem is dat mijn kennis geen internetverbinding meer heeft sinds hij het virus heeft opgelopen en zijn PC opnieuw heeft gestart. XP geeft hem een eigen automatisch IP adres en dus geen IP adres meer via de router (b.v. 192.168.1.12 o.i.d.) , heb zelf nog geprobeerd een statisch IP adres in te geven maar dit wordt ook niet meer gepakt. Ook de hosts files nagekeken maar niets bijzonders gevonden, alles verder wat onder netwerk staat (eigenschappen) verwijdert zoals netwerkkaart, protocol, services e.d. en opnieuw laten vinden maar niets helpt.

  Heeft iemand dit ooit gehad of een advies hoe ik dit kan oplossen, kan wel zomaar Windows XP er opnieuw opzetten maar wie zegt dat het daarmee verholpen is?

  Iemand advies????
 • Ik heb zelf een vergelijkbaar probleem gehad, waarbij de windows stack voor Internet niet goed meer werkte.

  Dit probleem heb ik opgelost met WinsockFix, (http://users.pandora.be/bluepatchy/www/WinsockFix.zip)

  Groet,
  Maarten
 • beste Maarten,

  Ga het doorgeven!! Laat wat van me horen!

  Groet,
  Michel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.