Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Inbraak of niet?

Anoniem
HankPiano
2 antwoorden
  • Gisteren signaleerde mijn Sygate-firewall plotseling een hele serie 'minor severity' scans van één en hetzelfde IP-nummer. Normaal gesproken maak ik me daar niet zo druk over maar op een gegeven moment begon m'n pc toch wel vreemd te reageren: het bureaublad bouwde alleen maar heel traag op als ik er naar terugkeerde, een scan met Registry Mechanic van PCTools verliep opeens ook ontzettend langzaam, programma's sloten niet goed af, kortom: vreemd.

    Voor alle zekerheid heb ik m'n kabelverbinding verbroken, een recent image teruggezet, Kerio geïnstalleerd ter vervanging van Sygate en de verbinding weer hersteld. Alles loopt nu weer normaal. Systeem gescand op Trojans en andere vervuiling, niets gevonden.

    NeoTrace geeft aan dat het om een privé-nummer bij ISP Chello gaat, verdere info ontbreekt. Heeft iemand hier zoiets als dit ook wel eens gehad? Is het iets onschuldigs of is er meer aan de hand? Wat moet je ermee?
  • De scan is niet zo ernstig, maar als er een open poort is gevonden, kan die in principe wel gebruikt zijn voor iets. Draai even een volledige poortscan, bv bij Shields UP! -> https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.