Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Draadloos netwerk beveiligen

Anoniem
brammy!
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben bezig met een draadloos netwerk beveiligen. Heb gekeken naar WPA-PSK alleen dan staat er in de instellingen van de router Preshare Key Mode daarbij kan ik kiezen tussen HEX en ASCII maar in de instellingen op de laptop kan ik bij netwerk codering kiezen voor AES of TKIP. Dat komt dus niet overeen nou weet ik niet zeker of dit dan ook het probleem is?

  Via WEP lijkt niet te kunnen omdat bij de eigenschappen van de draadloze verbinding op de laptop alleen gekozen kan worden tussen WPA, WPA-PSK, Gedeeld of Open. Ik heb uit een Computer totaal van dit jaar een handleiding gevolgd alleen liep daar ook op dit punt vast.

  Het gaat trouwens om een E-tech router en een Dell Inspiron 6000(net een maand oud).


  Met virendelijke groet Jochem Hellwig.
 • onlangs was hier nog een vraag over dit onderwerp, wellicht dat je hier iets mee kan:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=143522
 • Daar staat een uitleg die ook in een computertotaal(nr.4 van dit jaar) staat die ik hierbij gebruikt heb. Het probleem is dan als ik dat doe dat ik vast loop op dat de router en de laptop andere coderingen lijken te hebben of iets dergelijks.
  In dat onderwerp staat ook iets over dat de oudere routers of netwerkkaarten WPA niet aan zouden kunnen, nou denk ik niet dat dat hier het geval zal zijn omdat laptop en router vrij nieuw zijn maar mischien is het zo dat ze allebei verschillende soorten wpa hebben?
 • Heb je bij de keuzemogelijkheden in je router nou echt niet staan WPA met daarbij TKIP codering? Dit is toch de meest gebruikte. Als je router WPA heeft lijkt het me echt onwaarschijnlijk dat je alleen zou kunnen kiezen voor PSK.
  Zoek eens goed en doe alle keuzemogelijkheden eens bij/onder WPA. Soms kies je eerst voor TKIP en dan pas voor de WPA soort. Je moet TKIP hebben en dan de 'kale' WPA. Dan geen preshared key, maar passphrase invullen (8 - 64 cijfers/letters).
 • Ik kan bij de "kale" WPA een aantal dingen invullen:

  RADIUS Server IP
  RADIUS port
  RADIUS Shared Key

  Veder kan ik als beveiligingen kiezen voor:

  None
  WEP
  802.1X
  WPA-PSK
  WPA

  bij WEP kan ik alleen kiezen voor 64 of 128 bit en wachtwoorden invoeren. bij 802.1X kan ik voor 64 of 128 bit en die RADIUS dingen die ook bij WPA staan.

  Ik kan dus bij WPA geen TKIP kiezen o.i.d. dat kan alleen op de laptop.
 • OK, als je nou de kale WPA kiest, welke persoonlijke 'sleutels' kun je dan invullen? Zit daar een passphrase bij?

  Ook dit nog: heb je voor je router de laatste firmware? Ergens in de router staat het nummer ervan. Op de website van E-tech kun je dan bij jouw routertype kijken of de firmware aan een vernieuwing toe is.

  Ik kreeg bij mijn USRoboticsrouter sterk verouderde firmware waardoor de beveiliging een zooitje werd. Na een upgrade was het in 3 minuten bekeken: alle keuzeopties, waaronder WPA-TKIP waren toen WEL beschikbaar.
 • Hallo,

  ik heb even gekeken naar de firmware ik heb versie R1.97d2 ik kan geen firmware vinden voor deze router op e-tech.nu alleen de handleiding er staat wel firmware voor andere routers. alles waar ik uit kan kiezen als ik voor WPA kies:

  RADIUS Servr IP
  RADIUS port
  RADIUS Shared Key
 • Geef het typenummer van je router eens.
 • Sorry, heb net met de klantenservice gebelt was een instelling op router door mijn eigen fout! ik had de handleiding van computertotaal gebruikt maar dat werkte dus niet helemaal lekker. was verkeerde volgorde voor mijn router. dus heb alles opnieuw gedaan en nu lukte het wel(handleiding van de router klopte dus ook niet :-?). dus gewoon dom van mij!

  Maar bedankt voor de snelle reacties!
 • Mooi dat het werkt nu!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.