Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Veel "High-rated" intrusions in Zone-alarm

Anoniem
Pruis
5 antwoorden
 • Ik kijk geregeld na of er veel high-rated intrusions worden tegengehouden door Zone-alarm.

  Normaal waren er enkele high-rated attempts per week. Sinds enkele dagen is dat getal echter de hoogte ingeschoten. Bij verbinding met het internet krijg ik gemiddeld om de 5 minuten een bij. De laatste 20 minuten zijn er maar liefst 7 pogingen gebeurd. Het gaat steeds om het hetzelfde. Source DNS is steeds dezelfde provider als de mijne.

  Moet ik me zorgen maken over dit verhoogd aantal pogingen tot… of is dit niet zo erg? Kan het zijn dat iemand specifiek het op mij gemunt heeft of is dit toeval? En belangrijker: wat kan ik ertegen doen?

  Mvg, Pruis.
 • Als ze steeds van hetzelfde ip komen, zou je het eens kunnen uitzoeken. Overigens zijn er meen ik de laatste tijd ook enkele wormen behoorlijk actief.
 • Wel, het volledige IP-adres is niet hetzelfde, wel de eerste 5 cijfers: nl 81.247.

  En wat bedoel je met uitzoeken? Hoe kan ik erachter komen wie achter deze pogingen zit? En zal mijn Firewall deze pogingen kunnen blijven blokkeren of loop ik veel kans dat binnenkort mijn pc gehacked is?

  Trouwens, enkele dagen geleden hoorde ik door de luidsprekers van mijn pc opeens een lach weerklinken. Zo'n lach die bij een powerpointvoorstelling hoort (met zo'n kaal jong baby-ventje) die iedereen wel eens in zijn mailbox gekregen heeft. Dat op zich vond ik al zeer raar…
 • Je zou eens uitgebreid kunnen checken op virussen/trojans/spyware. Maar zolang ZA die dingen blokt, hoef je je over DIE dingen in ieder geval niet druk te maken. Dat geluid is desalniettemin wel verdacht.

  Je kunt ook eens een (stuk van de) log naar abuse van je provider sturen.
 • mijn bak staat 24/7 aan, en ik heb al 4 serieuze inbraakpogingen gevonden in de logbestanden.

  Verder wordt de hele dag port 111 gescaned (schijn een vulmarebilety te zijn in Linux)
  ik heb idd linux

  Ik maak me geen enkele zorgen

  Evert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.