Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

@ SMEENK voortzetting van van ccleaner

Anoniem
smeenk
5 antwoorden
 • hoi, ik probeerde je idee aangaande ccleaner maar liep vast bij het opslaan van de code in kladblok. Ik kan namelijk niet kiezen wat voor type bestand het moet worden. noem ik het look.bat dan kan ik kiezen tussen rtfindeling (?), textbestand etc. verder vroeg ik me af wat die code precies deed.

  link naar het topic waar bovenstaand bericht naar verwijst:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=992078#992078
 • Probeer het volgende:
  Open de verkenner –> Kies in de standaardknoppenbalk voor "Beeld" –> Kies in het menu dat dan geopend wordt voor "Mapopties" –> Kies daarna voor de tab "Beeld" –> En haal daarna bij "Geavanceerde instellingen" het vinkje weg bij "Bestanden en mappen"(Bestandsextensies verbergen voor bekende bestandstypes) Daarna bevestigen met OK.

  Je kunt nu het bestand opslaan als look.txt, als je de bestandsnaam van het bestand nu wil wijzigen kan je ook de bestandsextensie wijzigen. Wijzig de naam nu in [b:a34c9e4420]look.bat[/b:a34c9e4420]. Dit is een uitvoerbaar bestand(probeer maar eens) Het bestand look.bat schrijft een aantal regels van je register in het kladblokbestand look.txt, daarna kan jij die kopieren en in een nieuw bericht plakken :wink:

  Ik ben vanavond niet meer online, maar ik zal het later nog wel bekijken.

  vr.gr.smeenk :wink:
 • iets anders gedaan, maar toch gelukt (ik had in eerste instantie wordpad open ipv kladblok, oeps)

  alvast de uitkomst van look.bat:

  Windows Registry Editor Version 5.00

  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
  "NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091

  uitkomst look2:
  leeg –> er wordt inderdaad een dosprompt geopend, maar gemeld dat het textbestand leeg is. (heb het geprobeerd met wordpad en kladblok)

  hopelijk kun je hier wat mee, hoewel me nog onduidelijk is wat je van plan bent
  :-?
 • Ik hoopte dat daar iets zou staan dat je rechten om mappen te openen beperkte, of dat ik iets zou vinden dat je rechten om dat te doen zou vergroten. Helaas :oops: Ik heb me met Google zowat het apenzuur gezocht maar niets gevonden.

  Als jij kan inloggen als administrator zijn er volgens mij mogelijkheden om de rechten van bepaalde mappen te wijzigen voor verschillende gebruikers.

  Lees hier: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q308421#22

  Sorry, dat ik af en toe dingen probeer die niet mogelijk blijken te zijn, maar niet geschoten is altijd mis in mijn ogen :)

  vr.gr.smeenk :wink:
 • Ha die smeenk,

  Maakt niet uit dat het niet lukte toch? Je probeert tenminste om mij wat te helpen en dat is veel belangrijker. ja toch. ik weet verder ook niet hoe dat zit met administrator idee maar denk dat het op een of andere manier aan mijn geheugen is gelinkt, omdat ik daar ook wel eens meldingen van heb. ik gebruik de pc bij lange na niet op zijn volle capaciteit en er zit een dikke asus harddisk op die ik maar voor een paar procent gebruik en ik draai geen zware programma's maar krijg toch de melding soms dat het geheugen (512) een simpel programma als msconfig niet kan openen. heeft waarschijnlijk een stroomstoot gehad en ik moet hem een keer laten analyseren. Ik kan hem vanwege studie niet lang missen en daarom post ik hier af en toe wat. Diezelfde ervaring gebruik ik ook om anderen wat op weg te helpen, want inderdaad niet geschoten is nooit raak :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.