Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

ongewenst inbel pop-up

Anoniem
perloc
4 antwoorden
 • Wie weet een eenvoudige oplossing voor het volgende probleem:
  Al tijden lang gebeurt dat na het openen van mijn mailboxen erna opnieuw het inbel scherm verschijnt.
  Vaak gelijk na (automatisch check van mailboxen) afsluiten van OE 5.0, soms minuten tot tientallen minuten erna als ik OE allang heb afgesloten. Het gebeurt ook vaak dat bij een bepaalde mail het inbelscherm wel is weg te klikken, maar gelijk weer terugkeert en dat tot vele tientallen keren.
  Ik heb zonder dat OE actief was een keer mijn username an password opgegeven. Heeft gebeld, verbinding gemaakt en er was data activiteit, maar er was verder totaal niets te zien op het scherm. Geen enkele aanwijzing met wie verbinding is gemaakt.
  Ik heb een inbelmodem met een 30/40Kbyte verbinding via telefoonlijn. (Modem 56K) Opsys win98SE, OE 5.0
  ZoneAlarm pro (recente versie) en F-prot met nieuwste def-files beiden actief melden geen vervelende dingen.
  MVG perloc
 • Volgens mij moet het zo:

  Ga naar Start –> Instellingen –> Configuratiescherm –> Internet-opties –> kies voor de tab "Verbindingen" –> daar "Nooit een verbinding kiezen" selecteren –> dit bevestigen met "OK"(bij engelstalige PC dit even vertalen)

  Nu kunnen programma's dit venster niet meer automatisch laten verschijnen, internetverbindingen dienen nu handmatig te worden gestart(Snelkoppeling op bureaublad plaatsen)

  Werkwijze: Dubbelklik op "Deze computer" op je bureaublad –> Dubbelklik op "Externe toegang" –> selecteer je verbinding en klik daar met je rechtermuis op –> in het contextmenu dat dan opent kies je voor "Snelkoppeling maken" –> Je krijgt een melding dat hier geen snelkoppeling geplaatst kan worden en de vraag of je deze snelkoppeling op je bureaublad wilt plaatsen –> Dit bevestigen met OK en dan ben je klaar :wink:

  vr.gr.smeenk
 • Dank voor het antwoord. Zal kijken of het werkt. Bij mij stond "Always dial default connection" aan. Dat heeft altijd zo ingesteld gestaan maar het probleem is pas veel later verschenen. Het is een of andere DLL die met de installatie van een programma actief is gemaakt. Maar welk?!! Er staan nogal wat spelletje geïnstalleerd voor mijn zoon (6 jaar).
  Als ik hierna niet meer reageer wil dat zeggen dat het probleem hiermee is verholpen.
  MVG, perloc
 • Nog een beetje theorie over die inbelpopups:

  Het is mogelijk dat je enkele programma's geïnstalleerd hebt die een automatische internet updatefunctie hebben. Als je breedband internet hebt zul je er waarschijnlijk niets van merken, maar als je via een inbelverbinding internet hebt en "Always dial default connection" ingesteld hebt dan zal die inbelpopup dus spontaan verschijnen wanneer 1 van deze programma's internetconnectie zoekt.

  De zeer irritante telkens terugkomende inbelpopups in je e-mailprogramma zijn ook simpel te verklaren. Deze zijn namelijk het gevolg van op html gebaseerde e-mailberichten. Deze berichten bevatten plaatjes, maar deze zijn niet aan het bericht toegevoegd maar staan op een server. Als je zo'n e-mailbericht opent of zo'n bericht in het voorbeeldvenster van je e-mailprogramma bekijkt dan wil je e-mailprogramma deze plaatjes van het internet downloaden en daarom verschijnt die inbelpopup. En als er 10 plaatjes in zo'n bericht staan, zal die popup dus waarschijnlijk ook 10 keer weggeklikt moeten worden.

  Ik kan me goed voorstellen dat je dat irritant vond :wink:

  vr.gr.smeenk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.