Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wachtwoordbeheer

Anoniem
Jim van Zweeden
3 antwoorden
 • Gebruik Nederlandse Windows XP Home .

  Al mijn wachtwoorden onthouden is een groot probleem.
  N.a.v. artikel 'Wachtwoordbeheer' in Computer!Totaal jaargang 14 nummer 6 blad 38/42 heb ik binnengehaald de gratis tool Keepass.

  Ik weet daar echter geen raad mee(Engelstalige helpfunctie).
  Kan iemand mij helpen ? Daar zou ik erg blij mee zijn.
  Het mooist zou zijn dat in een volgend nummer van Computer!Totaal dit
  gereedschap nader wordt uitgelegd.
  Bij voorbaat dank
  Eurokobus
 • Hier:

  http://keepass.sourceforge.net/translations.php

  is een Nederlands taalpakket voor Keepass te vinden en ik vond ook nog deze uitleg:

  [b:2f6cf19629]De eerste stap bij het gebruik van het openbronprogramma KeePass is het aanmaken van een nieuwe databank. Trek hier een paar minuten voor uit, want hoe beter de beveiliging (lees: wachtwoord), hoe zekerder dat u bent dat derden geen toegang hebben tot de gegevens in de databank. Wil u voor een maximale beveiliging gaan, dan kunt u KeePass zelf een (weliswaar moeilijk te onthouden) wachtwoord laten genereren. Dit gebeurt op basis van muisbewegingen, toetsaanslagen en beperkingen die u zelf instelt.

  Tijdens de aanmaak van de databank bepaalt u ook waar het bijbehorende, optionele sleutelbestand wordt bewaard. Een goede tip is deze te bewaren op een USB-stick die u elders kunt opbergen. Als de stick dan niet in de pc steekt, kan zelfs iemand die uw KeePass-wachtwoord kent, niet aan uw beveiligde gegevens.

  Daarna is het heel gemakkelijk om wachtwoorden aan een KeePass-databank toe te voegen. Telkens u er een invoert, kunt u bijkomende details ingeven, zoals de relevante URL, titel, gebruikersnaam en losse opmerkingen. Desgewenst kan KeePass zelfs een wachtwoord voor u aanmaken. Handig is dat wachtwoorden in subgroepen kunnen gestopt worden, zodat u bijvoorbeeld alle weblogins kunt centraliseren.

  Daarna hoeft u nooit meer een login of wachtwoord in te voeren. U opent gewoon KeePass en selecteert de relevante gegevens. Daarnu kunt u ze plakken in het desbetreffende veld in de browser of toepassing.[/b:2f6cf19629]

  Misschien dat dat helpt.

  Gr.
  Jim
 • Jim,

  Grandioos , ik heb hem !!

  Overigens Nederlandse vertaling Niet op Helpfunctie.

  Bedankt.
  Hartelijke groet

  Eurokobus

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.