Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

search assistant

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Hallo medegebruikers, Is search assistant een soort spyware voor microsoft,zo ja ,moet het dan niet verwijderd worden.Of zit het standaard in windxp.
 • JAh dat is inderdaad spyware. Je kan het waarscheinlijk weghalen door hitman pro te downloaden en te installeren: http://www.hitmanpro.nl/
 • [quote:cf182de6e4="tinus89"]JAh dat is inderdaad spyware. Je kan het waarscheinlijk weghalen door hitman pro te downloaden en te installeren: http://www.hitmanpro.nl/[/quote:cf182de6e4] ik ben toch nog niet helemaal gerustgesteld hierop. Waarom staat search assistant-my search in start-conf-software. ik heb het,zover ik weet niet gedownload.
 • Tjsa, dat is nou het verraderlijke van spyware. Die installeert zich vanzelf, daar hoef je helemaal niks voor te doen. Je kunt ook even een hijackthis log plaatsen (zie spyware faq).
 • Je kan via hun site ook nog een uninstaller downloaden: http://toolbar.isearch.com/uninstall (mwaah eerst een HijackThis log om te kijken of het deze wel is :roll:)
  Of je die helemaal vertrouwen kunt weet ik niet, maar ik heb hem wel eens succesvol gebruikt zien worden :wink:
 • Eigenlijk om te zien of er nog meer op staat…
 • [quote:3b70ec0840="gerben"]Eigenlijk om te zien of er nog meer op staat…[/quote:3b70ec0840] Gerben en anderen bedankt alvast.adware en spybot gebruik ik al vrij lang.Ik kan mij herinneren dat computer t bij hyack this waarschuwde voor ondeskundig gebruik.Ik ga eerst eens zelf kijken of ik achter een paar dingen kan komen.
 • [quote:d9cd8e1370="halewijn"][quote:d9cd8e1370="gerben"]Eigenlijk om te zien of er nog meer op staat…[/quote:d9cd8e1370] Gerben en anderen bedankt alvast.adware en spybot gebruik ik al vrij lang.Ik kan mij herinneren dat computer t bij hyack this waarschuwde voor ondeskundig gebruik.Ik ga eerst eens zelf kijken of ik achter een paar dingen kan komen.[/quote:d9cd8e1370] In het hkey lokal machine register staan twee dingen die mij verontrusten.Nl nvcpl/daemon en nviz.exe/install. Aan de andere kant zegt Google dat de eerste voor de klok is en de tweede voor de video kaart van nvidea.Die ik ook heb.
 • [quote:c0754a8686="halewijn"][quote:c0754a8686="halewijn"][quote:c0754a8686="gerben"]Eigenlijk om te zien of er nog meer op staat…[/quote:c0754a8686] Gerben en anderen bedankt alvast.adware en spybot gebruik ik al vrij lang.Ik kan mij herinneren dat computer t bij hyack this waarschuwde voor ondeskundig gebruik.Ik ga eerst eens zelf kijken of ik achter een paar dingen kan komen.[/quote:c0754a8686] In het hkey lokal machine register staan twee dingen die mij verontrusten.Nl nvcpl/daemon en nviz.exe/install. Aan de andere kant zegt Google dat de eerste voor de klok is en de tweede voor de video kaart van nvidea.Die ik ook heb.[/quote:c0754a8686] Ik heb al bij anderen gezien dat deze twee functioneel zijn.
 • Ik zou als ik jouw was deze toch nog even checken nviz.exe.
  Dit kan ook door het bestand te scannen met http://virusscan.jotti.org

  Wat betreft die HijackThis-log, die mag je ook gewoon hier in dit topic posten, dan kunnen wij er even naar kijken of we iets zien dat eventueel voor problemen kan zorgen :wink:

  vr.gr.smeenk
 • Ik denk dat het een tikfout is (nwiz), en dat ze beide bij de nvidia drivers horen. Kunnen ook beide wel weg trouwens.
 • [quote:0f22c3b461="gerben"]Ik denk dat het een tikfout is (nwiz), en dat ze beide bij de nvidia drivers horen. Kunnen ook beide wel weg trouwens.[/quote:0f22c3b461] Inderdaad gerben is het nwiz.bedankt zover.Wat betreft mijn oorspronkelijke topic "search assistant-my search :deze kan ik niet van de software pagina afhalen.Krijg dan de volgende melding;Er is een fout opgetreden tijdens het laden van c\program\my search\srchastt\1.bin\my srchas dll.Kan opgegeven module niet vinden.Kun je misschien aangeven hoe ik hier toch van af kan komen.
 • Misschien dat het deze is: http://www.spyany.com/program/article_spy_rm_MySearch.html[quote:8f52dc57bc]To remove it from your computer:

  1. Click Start > Settings > Control Panel > Add/Remove Programs, select the 'My Search Bar' (MySearch variant), 'MyWay Speed Bar' (MyWay) or 'My Web Search Bar' (MyWeb) entry and click 'Remove'. For the MyWeb variant, be sure to also remove 'Fun Web Products Easy Installer'.
  2. Open Internet Explorer, click Tools > Internet Options, reset your home page (General > Home Page) and search settings (Programs > Reset Web Settings).(Internet Options->General->Start Page) if it has been changed, and search settings (Internet Options->Programs->Reset web settings).[/quote:8f52dc57bc]Als je deze via Configuratiescherm –> Software niet kan verwijderen dan antisywareprogs gebruiken.
  Een goede optie is om antispywareprogs in [b:8f52dc57bc]veilige modus[/b:8f52dc57bc] te laten draaien. Als dit niet lukt plaats dan een log van HijackThis.

  De mogelijkheid bestaat ook dat de actieve bestanden al verwijderd zijn door je antispywareprogs, ook de uninstaller van spyware(werkt vaak niet) is vaak zelf spyware en mogelijk verwijderd. De restanten die je dan ziet in Configuratiescherm –> Software zijn dan ook via het register te verwijderen met behulp van regediten zijn te vinden onder deze sleutel: [b:8f52dc57bc]HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall[/b:8f52dc57bc]

  Daarnaast kan je met je verkenner even zoeken of deze map nog bestaat:
  [b:8f52dc57bc]c:\program\my search[/b:8f52dc57bc]
  of [b:8f52dc57bc]C:\Program Files\My Search[/b:8f52dc57bc]
  en deze verwijderen.

  vr.gr.smeenk :wink:
 • [quote:5594d3d36d="smeenk"]Misschien dat het deze is: http://www.spyany.com/program/article_spy_rm_MySearch.html[quote:5594d3d36d]To remove it from your computer:

  1. Click Start > Settings > Control Panel > Add/Remove Programs, select the 'My Search Bar' (MySearch variant), 'MyWay Speed Bar' (MyWay) or 'My Web Search Bar' (MyWeb) entry and click 'Remove'. For the MyWeb variant, be sure to also remove 'Fun Web Products Easy Installer'.
  2. Open Internet Explorer, click Tools > Internet Options, reset your home page (General > Home Page) and search settings (Programs > Reset Web Settings).(Internet Options->General->Start Page) if it has been changed, and search settings (Internet Options->Programs->Reset web settings).[/quote:5594d3d36d]Als je deze via Configuratiescherm –> Software niet kan verwijderen dan antisywareprogs gebruiken.
  Een goede optie is om antispywareprogs in [b:5594d3d36d]veilige modus[/b:5594d3d36d] te laten draaien. Als dit niet lukt plaats dan een log van HijackThis.

  De mogelijkheid bestaat ook dat de actieve bestanden al verwijderd zijn door je antispywareprogs, ook de uninstaller van spyware(werkt vaak niet) is vaak zelf spyware en mogelijk verwijderd. De restanten die je dan ziet in Configuratiescherm –> Software zijn dan ook via het register te verwijderen met behulp van regediten zijn te vinden onder deze sleutel: [b:5594d3d36d]HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall[/b:5594d3d36d] DIT OPGEVOLGD.Het programma search assistant is van het conf-software verdwenen.Hartelijk bedankt.Deze moet ik noteren!

  Daarnaast kan je met je verkenner even zoeken of deze map nog bestaat:
  [b:5594d3d36d]c:\program\my search[/b:5594d3d36d]
  of [b:5594d3d36d]C:\Program Files\My Search[/b:5594d3d36d]
  en deze verwijderen.

  vr.gr.smeenk :wink:[/quote:5594d3d36d]
 • [quote:7ce3ba5543="halewijn"]DIT OPGEVOLGD.Het programma search assistant is van het conf-software verdwenen.Hartelijk bedankt.Deze moet ik noteren![/quote:7ce3ba5543]Graag gedaan hoor :D
  Je zou nog een onlinescan kunnen doen met Panda(die vindt nogal wat spyware e.d.)
  Let op! Als er op het logje van Panda "Disinfected: No" staat betekent dat, dat er iets niet verwijderd kon worden. In dat geval moet je manueel gaan verwijderen. Je mag dat log van Panda hier ook wel posten.

  vr.gr.smeenk :wink:
 • [quote:a95745f80d="smeenk"][quote:a95745f80d="halewijn"]DIT OPGEVOLGD.Het programma search assistant is van het conf-software verdwenen.Hartelijk bedankt.Deze moet ik noteren![/quote:a95745f80d]Graag gedaan hoor :D
  Je zou nog een onlinescan kunnen doen met Panda(die vindt nogal wat spyware e.d.)
  Let op! Als er op het logje van Panda "Disinfected: No" staat betekent dat, dat er iets niet verwijderd kon worden. In dat geval moet je manueel gaan verwijderen. Je mag dat log van Panda hier ook wel posten.Klopt panda gaf er5,waarvan er twee waarschijnlijk meegeinstalleerd zijn met kaazaa lite.De andere drie werden niet nader geduid.Trend m ontdekte niets meer.Ik denk dat het zowel goed is.gr ron

  vr.gr.smeenk :wink:[/quote:a95745f80d]
 • [quote:cbc3220066="halewijn"]Klopt panda gaf er5,waarvan er twee waarschijnlijk meegeinstalleerd zijn met kaazaa lite.De andere drie werden niet nader geduid.Trend m ontdekte niets meer.Ik denk dat het zowel goed is.gr ron[/quote:cbc3220066]Als jij het goed vindt, vind ik het ook goed :lol:

  Nog 1 opmerking: zou je in het vervolg bij het beantwoorden van berichten op dit forum niet de volledige tekst van anderen willen quoten, maar alleen het gedeelte waar je op reageren wilt. En dan je reactie na de willen plaatsen(precies zoals ik nu doe bij jouw bericht)
  Dit leest namelijk wat gemakkelijker :wink:

  vr.gr.smeenk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.