Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Netwerk monitor

Ondertussen RealVNC geinstalleerd, had er nog nooit van gehoord. Op iedere computer nog netlimiter en zie alles. Bedankt!

Anoniem
juul
7 antwoorden
 • Op de pagina's van mijn ISP zie ik de laatste tijd veel dat er met mijn verbinding gedownload is waarvan ik niets weet, en ik praat over gigabytes.

  Ik zit in een netwerk met 3 computers waarvan er 2 (bijna) altijd aanstaan. Met welk programma kan ik vanop 1 pc (degene die niet altijd aanstaat) een log zien van de hele netwerk activiteit. Ik veronderstel dat daarvoor software op iedere computer moet geinstalleerd worden (want wat zou anders de gegevens bijhouden als de monitor-pc uitstaat?).

  Ik heb al wat software geprobeerd maar die waren allemaal nogal onhandig en veel te uitgebreid, en ik zou de statistieken wat duidelijker willen (vb "Computer A heeft zoveel KB gedownload om zo laat…")

  Liefst freeware. Alvast bedankt!
 • Het programma Netlimiter kan een heel goed overzicht geven hoeveel er per uur/dag/maand/jaar wordt geupload en gedownload.

  http://www.netlimiter.com/

  Je zou ook kunnen kijken naar DUmeter.

  Je moet dat op iedere PC apart installeren.

  Sjaak
 • Bedankt, maar ik zoek een programma waarmee ik vanop mijn ene computer de activiteit van het hele netwerk wil zien (dus ook datgene die [b:f451ef4670]niet[/b:f451ef4670] via mijn computer gaat)
 • Dus je wilt spioneren op de andere PC's zonder dat de gebruikers het weten.
  Denk niet dat dat gaat.
 • Niks spioneren!

  Ik zit in een netwerk met 3 computers, waarvan 1 voor mijzelf en 2 bedrijfscomputers. Mijn maandelijks volume stijgt altijd maar, en blijkbaar zonder reden. Alle computers hebben ad-aware staan met automatische updates en controles, en een antivirus en firewall (niet overal dezelfde).

  Op de router gebeurt het wel eens dat ik een lichtje zie knipperen, dat er dus netwerkverkeer is, terwijl er geen downloads/uploads o.i.d. bezig is.
  Netlimiter of DUmeter op iedere computer installeren zou wel gaan, maar ik zou (gemakzuchtig zoals ik ben…) vanop mijn computer alles in de gaten willen houden, zodat ik het totale internetverkeer van de 3 computers samen gemakkelijk kan zien.
 • Als je gemakzuchtig bent dan zal je toch ook wel winvnc oid. hebben geinstalleerd om de andere 2 systemen remote te beheren?
 • Heeft je router geen uitgebreide loggingfunctie, of evt zelfs een proxy?
  Kan je daarin zien welke client welk verkeer genereert.
  Anders overwegen server neer te zetten met proxy & logging.
  [edit]
  overigens is "een lampje even zien knipperen" geen reden tot bezogdheid, kan gewoon een "heartbeat" zijn, een dns/dhcp-update of misschien een ping/portscan van buitenaf.
  [/edit]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.