Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Instellingen Sygate Personal Firewall

Anoniem
kompod
3 antwoorden
 • Ik heb sinds kort als firewall Sygate Pro geinstalleerd, hoewel er in mijn Zyxel-router al een ingebouwde firewall zit.
  Ik zag dat in Sygate na installatie alle programma's die het internet op willen gaan standaard de optie "server" is aangevinkt. Dat heb ik dus maar ff gewijzigd en die optie uitgezet.
  Heeft iemand nog nuttige tips e.d. om Sygate's instellingen voor bepaalde programma's (MSN Messenger e.d.) nog beter te beveiligen dan de huidige standaard-beveiliging?? De help-functie geeft alleen maar de standaard info.
 • Deze ken je waarschijnlijk al: http://forums.sygate.com/vb/index.php?s=e2911740d9d485e795769c0468247de0


  waar heb je trouwens die optie uitgevinkt, kan 'm zo snel niet vinden in Sygate?
 • Diie forumsite ken ik idd. Maar de daar genoemde instellingen zijn van enkele jaren geleden en voldoen voor bijv. MSN niet meer helemaal. Ook de instellingen voor bijv. Real Player en Windows Media Player geven zo nu en dan problemen.

  Wat de geactiveerde serverinstelling betreft: rechtsklik op het SPF vignet, kies Applications, klik op een willekeurige filename, rechtsklik op Advanced, Kijk bij local ports en dan "Act as server". Die staat bij alle programma's e.d. standaard aangevinkt. En die optie heb ik dus overal uitgevinkt, tenzij dat bij bepaalde programma's problemen geeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.