Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton Antivirus 2004

Anoniem
berto
5 antwoorden
  • Als ik de PC opstart verschijnt op de taakbalk o.a. het pictogram van Norton Antivirus 2004 Auto-Protect. Sinds kort verschijnt dit pictogram echter eerst met een rood kruis er doorheen als aanduiding dat Auto-Protect niet is ingeschakeld. Na enkele seconden verdwijnt het rode kruis en is Auto-Protect weer ingeschakeld. Wie weet hoe dit komt?
  • Ik kom dit "probleem" wel vaker tegen. Mij lijkt het geen probleem omdat het programma gewoon gestart wordt maar de autoprotect net wat later. Gaat het om een wat trager systeem?
  • [quote:72fe7697ad="JBS"]Ik kom dit "probleem" wel vaker tegen. Mij lijkt het geen probleem omdat het programma gewoon gestart wordt maar de autoprotect net wat later. Gaat het om een wat trager systeem?[/quote:72fe7697ad]
    Nee, in tegendeel. AMD Athlon 64 X2 4600+ 2.40 GHz HT 1MB S939 B0X.
  • Inderdaad is het verder geen probleem. Bij net geïnstalleerderde systemen merk je dit vaak niet, omdat alle data nog netjes bij elkaar staat. Bij het gebruiken van de computer staan de informatie van software verspreid over de hele harde schijf (bijv. updates en nieuw opgeslagen instellingen). Het duurt dan langer voordat een programma alle benodigde info bij elkaar heeft gesprokkeld.
    Intussen is een ander programma opgestart en heeft ontdekt dat norton nog niet opgestart is (want die is nog bezig met alle info te verzamelen). Uiteindelijk heeft norton alles gevonden, kan het gestart worden en verdwijnt de melding.
  • je kunt eens proberen om auto protect automatisch met windows starten uit te schakelen. Dan opnieuw opstarten (dus zonder dat autoprotect wordt meegestart). Daarna autoprotect automatisch starten weer inschakelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.