Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

firewall en webshield

Anoniem
None
1 antwoord
 • Even iets om bij stil testaan.


  veel mensen gebruiken avast antivirus
  veel mensen gebruiken bijvoorbeeld outpost firewall


  Avast heeft een aan en uit schakelbaar component met de naam Webshield.
  Webshield let extra op bij het internet verkeer bij browsers of er geen virusen mee komen.Op zich heel mooi maar…..
  als ik het goed heb, zorgt het gebruik van zo een webshield er helaas voor dat outpost en andere firewalls niet meer goed zien welke verbindingen deze individuele aplicaties willen maken(behalve local host loop).Omdat de aplicaties via de avast webshield verbindingen gaan maken en dus alleen daarvan de verbindingen in de firewall log tezien zijn.

  gevolg…

  Mensen die dus hun firewall configureren om een browser wel toe te laten met bepaalde regels maar met andere regels deze aplicatie voor bepaald gedrag blokeren . maken dus door het gebruik van de webshield een soort van security gat als men niet op let wat voor regels men maakt voor de shield.

  het is mij niet helemaal met zekerheid duidelijk of de webshield alleen van bekende browsers het verkeer overneemt of van meerdere zaken die http gebruiken(dit zou veel uit maken)

  Men zou echter kunnen trachten onhandig allerlij regels van verschillende aplicaties/broswers allemaal bij elkaar in de regels voor het webshield te inplementeren .maar wie zegt dat je wilt dat firefox het zelfde mag als explorer'?misschien wil je explorer wel voor het meeste blokeren behalve sites die niet met firefox werken . nog niet tespreken over andere aplicaties die via explorer verbindingen willen maken ofzo) natuurlijk kan je ook veel verbindingen laten vragen voor toesteming etc .dit alles lijkt mij een erg onwenselijke toestant. Zo verlies je toch een deel van je individuele aplicatie controle en overzicht lijkt mij.

  Avast is een mooi programma maar het
  webshield ding vind ik in verband hier mee helaas wat vervelend.
  Mogenlijk geld dit probleem ook voor andere antivirus programmas met dergelijke extra schermen.
  zou liever hebben dat het iets anders kon werken.

  :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.