Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norman Anti Virus.

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Sinds ik mijn nieuwe computer heb waar ik erg tevreden over ben, wil ik er norman anti virus opzetten. Goed, ik CD erin, kreeg ik hem niet aan de praat, had de vorige verificatiesleutel ingevoerd, uit eindelijk de goede erin gedaan, nu heb ik bijna alles aan de praat. Ik heb dus al een internet update uitgevoerd, dus hij moet het doen. Nu krijg ik in de taakbalk rechts onderin geen icoontje van Norman, ook krijg ik geen norman in het start menu. Als ik de computer opstart krijg ik wel het scherm van norman, maar daar blijft het bij. Mijn vraag: Hoe krijg ik dat icoontje in het taakmenu en in het startmenu en is mijn virusscanner nu actief?

  Groeten Pim
 • Kijk eens bij taakbeheer of de virusscanner actief is. Klik rechts op de startbalk en kies Taak beheer.
 • Volgens mij niet, maar voor de zekerheid heb ik ff een screentje gemaakt, zodat jullie ook kunnen kijken:

  http://www.dj-inpossible.nl/testje.GIF
 • [quote:d183d59a52="pimvandenderen"]Volgens mij niet, maar voor de zekerheid heb ik ff een screentje gemaakt, zodat jullie ook kunnen kijken.[/quote:d183d59a52]Jawel, de tweede in de lijst (Zanda.exe): http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/Zanda/

  //Edit: Zlh.exe ook al: http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/ZLH/
 • Oke, dus hij draait al wel, dat is mooi.
  Maar hoe krijg ik dan nu dat ik een icoontje van Norman krijg in mijn taakbalk? En bij het startmenu?
  Ik ben alleen gewend om via Windows 98 te werken, dus het zou kunnen dat het via XP anders is. Want ik kan nu ook niet scannen op virussen o.i.d.
 • Kun je het "control center" van Norman wel starten als je het via de installatiemap probeerd? Dat zal iets zijn als C:\Program Files\Norman o.i.d.
 • Het enige wat ik kan doen is een Internet Update draaien en die zit in de map C:/norman/nvc/BIN/niu. Verder zit er in die zelfde BIN map ook een programma en dat heet Zanda, maar die krijg ik niet geopend :-?
 • Heb je Norman al eens opnieuw geinstalleerd? De nu geinstalleerde wel eerst even verwijderen via Configuratiescherm > Software.
 • Er gaat iets mis met het deinstalleren van Norman. Als ik via de lijst software probeer te deinstalleren, krijg ik de melding dat Norman Anti Virus mogelijk al is verwijderd van de computer en dan kan ik hem verwijderen uit de lijst met Software. Dit heb ik dus gedaan. Als ik ga zoeken in de map van norman vind ik nergens een programmaatje om hem te deinstalleren. Ik kan de map van Norman wel gewoon weggooien, maar ik ben bang dat ik dan tegen problemen ga oplopen tijdens de installatie omdat er dan waarschijnlijk dingen in het register blijven hangen.
 • Gewoon alle mappen en bestanden van Norman weg doen. Als dat niet lukt probeer het dan in veilige modus of kill eerst met taakbeheer de nog actieve processen. Daarnaast kan je met HijackThis alle opstartregels van Norman verwijderen. Als je dit allemaal gedaan hebt gewoon opnieuw proberen te installeren.

  vr.gr.smeenk :wink:
 • je kan ook eerst de norman map verwijderen en dan met CCleaner
  gaan cleanen (zie link Smeenk), die verwijdert dan alle registersleutels die niet meer nodig zijn.

  ik draai overigens ook norman op xp home en heb wel een icoontje, dit zijn overigens alle processen van norman die actief zijn bij mij:

  cclaw.exe
  nip.exe (Norman Internet Protection)
  nipsvc.exe
  njeeves.exe
  nvcoas (Norman Virus Control On Acces Scanner)
  nvcsched.exe (Norman Virus Control Scheduler (taakeditor))
  zanda.exe
  zlh.exe

  dit zijn de norman dingen die ik in msconfig heb staan:

  zlh.exe
  niu.exe (Norman Internet Update, heb ik er zelf in gezet)
 • [quote:64232b4ee6="kidjansen"]
  g[/quote:64232b4ee6]Ik zal je ff helpen: CCleaner. :wink:
 • [quote:8695090d0c="kid jansen"]je kan ook eerst de norman map verwijderen en dan met CCleaner
  gaan cleanen, die verwijdert dan alle registersleutels die niet meer nodig zijn.[/quote:8695090d0c]Dan moet je wel de optie "Fouten" gebruiken, want de overige functies van Ccleaner verwijderen alleen tijdelijke bestanden.

  Groeten smeenk :wink:
 • Inmiddels heb ik de map van Norman verwijderd wat zonder problemen ging. (eerst had ik wel problemen maar heb gewoon in het taakbeheer de taken van norman gestopt, toen ging het gelijk goed) Daarna heb ik er nog een Hijackthis overheen gedraait en heb er nog 2 dingen uit kunnen pikken. Inmiddels heb ik hem weer geinstalleerd maar ik heb hetzelfde probleem nogsteeds. Ik ga er vanavond nog eventjes naar kijken en als het niet gaat lukken bel ik morgen Norman even op, kijken wat hun eraan kunnen doen. Ik zou het nog een keertje proberen met het programma wat jullie gaven, ik laat nog van me weten.

  Alvast bedankt voor alle hulp
  Pim
 • Sorry voor het vergeten te melden, het probleem is inmiddels al een tijdje opgelost. Ik had nog een oude versie op mijn cdtje staan, inmiddels heb ik de nieuwe van internet gedownload en werkt alles naar behoren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.