Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

corrupted executable, virus?

Corrupte downloads zijn een duidelijke aanwijzing voor corrupt geheugen. Bepaald geheugen werkt soms niet op bepaalde moederborden, wat je er ook aan doet. Gewoon een beroep doen op garantie, en de modules laten vervangen.

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Bij bijna elk gedownloade file krijg ik de melding dat de file corrupt is. Dit gebeurt na een schone XP installatie.

  Ik heb reeds met Maxtor powerblast mij HD gecheckt en de LBA opnieuw herschreven, daar na geformateerd en een XP installatie uitgevoerd. Dus ik heb verder geen idee waar dat virus zich verstopt. Enige optie die ik niet kan uitsluiten is het dvd-tje waar ik alle drivers etc op heb gezet, had de oorspronkelijke installatie schijf niet meer.

  Ik heb reeds meerder XP installaties geprobeerd. Enkele online virusscans en AVG geven geen virus aan.

  Of zou het iets anders kunnen zijn?
 • Kan ook een hardwareprobleem zijn. Maar het zou wel heel toevallig zijn, als dat nu in een keer zou optreden. Overigens moet je schijf natuurlijk wel even hard werken bij een installatie. Check voor de zekerheid geheugen en harde schijf.
 • [quote:263786c8c7="gerben"]Kan ook een hardwareprobleem zijn. Maar het zou wel heel toevallig zijn, als dat nu in een keer zou optreden. Overigens moet je schijf natuurlijk wel even hard werken bij een installatie. Check voor de zekerheid geheugen en harde schijf.[/quote:263786c8c7]

  Nou als je het zo zegt, zo toevallig nou ook weer niet want ik heb dit weekend 512 geheugen bij geplaatst. Ik heb het even gecheckt en mijn geheugenreepjes wat heen en weer geplaatst. Bij drie reepjes; 2x512 en 1x256 heeft ie dit probleem. Bij elke andere combinatie niet. Dus toch een hardware probleem. Zal dus even memtest86 proberen om te kijken welk reepje het probleem veroorzaakt. Of mijn moederbord/bios dat niet overweg kan met drie reepjes? Lijkt me ook raar want ik heb de nieuwste biosversie.
  Iig bedankt voor de tip! Aan het geheugen had ik nog niet gedacht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.