Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

firewall en delen van internetverbinding

Anoniem
Bamboe
7 antwoorden
 • Een kennis van me heeft een klein netwerkje van 2 pc's, waarvan er 1 aan de kabelmodem hangt en de internetverbinding deelt met de tweede pc via het netwerk. Beide pc's draaien windows 2000 en we gebruiken de ingebouwde internet connection sharing functie van windows 2000.
  Beide pc's hadden het norton internet security pakket geinstalleerd staan (firewall + anti-virus) maar die dateerde van 2003 en aangezien de update periode vervalt hebben we die norton er af gegooid en vervangen door de combinatie ZoneAlarm (gratis versie) en avast antivirus.
  Nu werkt echter het delen van de internet verbinding niet meer omdat ZoneAlarm geen rekening houdt met de tweede pc (en dus niet samenwerkt met de internet connection sharing), met Norton Internet Security werkte het wel. Voor zover ik heb kunnen opzoeken zouden we een betalende versie van zonealarm (zonealarm pro, kost 50$ ofzo) moeten kopen om het delen van de internetverbinding terug te laten werken! Dat lijkt ons wat duur voor wat het is, dus nu is mijn vraag: zijn er andere gratis firewalls die wel het delen van de internetverbinding toelaten?
 • [quote:2859240d48="Bamboe"] zijn er andere gratis firewalls die wel het delen van de internetverbinding toelaten?[/quote:2859240d48]

  Ja, ik gebruik zelf Sygate Personal Firewall en daarin kun je aanvinken of je bestanden en printers wilt delen. (http://smb.sygate.com/products/spf_standard.htm)
 • [b:04aa6367de]seportaal schreef:[/b:04aa6367de][quote:04aa6367de]Gelieve suggesties voor het illegaal gebruik van… etc.[/quote:04aa6367de]Ik heb na zorgvuldig lezen niets in die richting kunnen vinden in het eerste bericht van de TS !!!

  Dus een klein beetje inbinden (die rode tekst staat me ook niet aan) en mogelijk zelfs een excuus lijkt me wel op z'n plaats.

  Kortom: eerst leren lezen, dan pas schreeuwen.

  Gr,
  Jim
 • Die rode zin was geen antwoord op mijn bericht, maar een antwoord op een andere reply die blijkbaar al door een moderator is verwijderd. (en waarin wel illegale software werd voorgesteld)
  seportaal treft hier dus geen schuld maar de moderator had wel eens mogen vermelden dat hij gerommeld heeft in de thread.

  @Zenos: Het delen van printers en bestanden is niet zo zeer de bedoeling, maar het ziet er inderdaad naar uit dat sygate de functies heeft die ik zoek (van de website: "New features include full-ICS support, …"), dus ik zal het eens nader bekijken.
 • de moderaytor die die zin geschreven heeft staat erachter

  [quote:e95bfb629c][gh][/quote:e95bfb629c]
 • Oké, hierbij dus een welgemeend excuus aan seportaal.

  Dat de mod alleen de boodschap maar niet de naam van het forumlid heeft aangepast maakt het gevaar van dit soort vergissingen natuurlijk wel levensgroot. Ik had het tenminste absoluut niet in de gaten.

  Nou ja, weer wat geleerd, we gaan gewoon gezellig door met z'n allen !!!
  (Hoop ik toch).

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.