Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Beinvloed een Anti-Virus programma de snelheid van je PC ?

Anoniem
smeenk
4 antwoorden
 • Het gaat over Norton Anti-Virus 2004/05.

  Ik moet morgen een soort debat gaan houden over anti-virus programma's, waarin ik tegen Trend Micro moet gaan opdoen. :D

  Ik moet dus de goede kanten van Norton Anti-Virus opschrijven, maar kon op het internet niet zoveel vinden, overigens wel veel over de NIS maar niet apart over NAV. En of dat een Anti-Virus programma invloed heeft op je snelheid van je PC.

  Kan iemand me misschien helpen a.u.b. :cry: alvast bedankt :wink:
 • Hmmm, je wilt dus enkele positieve kanten van Norton weten :)
  Zover ik weet wordt Norton wel eens geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid, nu zal niet iedereen het daar mee eens zijn maar vooral voor gebruikers die niet zo vertrouwd zijn met computers schijnt deze het wel goed te doen(instellingen niet zo ingewikkeld)

  Ook doet Norton het als scanner best goed, vindt de meeste virussen en trojans, tegenwoordig zelfs al wat spyware(Norton 2005)

  Als nadeel van Norton wordt vaak(je noemt het zelf ook al) het vertragen van het systeem genoemd, dit is natuurlijk ook afhankelijk van je systeem, bij een hele snelle nieuwe computer zal het wel meevallen denk ik :wink:

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt, het zijn helaas geen keiharde feiten :wink:

  Groeten smeenk
 • Norton antivirus is vrij zwaar, en kan je computer erg traag maken. Betwijfel of het een verbetering zou zijn tov. trend micro. De beste antivirussen zijn Sophos, Nod32 en Kaspersky.

  Verplicht leesvoer: http://csrc.nist.gov/nissc/1996/papers/NISSC96/paper019/final.PDF
  http://www.wildlist.org/
 • Thnx m8s :wink:

  nu weet ik in ieder geval, dat het wel invloed op je snelheid heeft. En jij ook smeenk :D over dat gebruiksvriendelijkheid had ik ook gehoord jah, maar wist het niet meer zeker. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.