Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wachtwoord ter bevestiging onveilig?

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Als je je registreert voor een internet dienst of een forum moet je je over 't algemeen registreren en daarbij een wachtwoord opgeven. Meestal krijg je per omgaande een mailtje terug met de bevestiging van je aanmelding, vergezeld van het wachtwoord, niet in kruisjes o.i.d. maar open en bloot.

    Is dit niet onveilig en in principe een schending van de privacy? Nu worden mailtjes al een aantal weken door je ISP bewaard, straks, onder de nieuwe wetgeving, mogelijkerwijs 4 jaar. Ik heb een wachtwoord dat nauwelijks te kraken is maar wat schiet ik daarmee op als het zonder enige verdere beveiliging in mailtjes staat die aan mij teruggezonden worden?
  • Ik ben het met je eens. Als ik een wachtwoord kies dan mag er van mij verwacht worden dat ik dat zelf onthoudt. Ik hoef het dan inderdaad niet ter bevestiging in mijn mailbox te hebben.
  • Nou, ik heb één keer zo'n bevestigingsmailtje gekregen waarin het door mij opgegeven wachtwoord in kruisjes weergegeven was. Dan heb ik er geen bezwaar tegen. Zou het zo in principe niet altijd moeten, met het oog op veiligheid en privacy?
  • Wat je tegenwoordig ook veel ziet, is dat je je kunt aanmelden, wachtwoord kiezen, en dan krijg je een bevestigingsmailtje met een cryptische link. Waarna je dan met je gekozen wachtwoord kunt aanmelden. Maar echt 100% veilig wordt het nooit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.