Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

IP adres found

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Medeforummers,
  In PCM(?) las ik een artikel over de testsoftware via www.auditmypc.com . Als ik hier de 'test firewall' draai krijg ik de melding dat mijn interne ip adres zichtbaar -dus gevonden- wordt. Als ik het goed begrijp zou dit niet de bedoeling zijn. Het verhaal er omheen begrijp ik echter niet goed. Is er iemand die mij hier iets over kan vertellen, en/of hoe te handelen? Ik draai onder XP met NOD32 virusscanner en Zone Alarm versie 6.0.667.000.
  Voor eventuele reacties bij voorbaat mijn dank.
 • Er zijn talloze progjes waarmee je in een handomdraai ieder IP-nummer van iedere pc kunt opvragen, zoals http://www.whatismyip.com/ of http://www.watismijnip.nl/index.php3 of http://www.k6.nl/ enz. Wat is het probleem: als je huisdeur op slot is maakt het toch ook niet uit op welk nummer je woont? Of begrijpt ik je punt niet goed?
 • [quote:b8cb5e0e8b="HankPiano"]Er zijn talloze progjes waarmee je in een handomdraai ieder IP-nummer van iedere pc kunt opvragen, zoals http://www.whatismyip.com/ of http://www.watismijnip.nl/index.php3 of http://www.k6.nl/ enz. Wat is het probleem: als je huisdeur op slot is maakt het toch ook niet uit op welk nummer je woont? Of begrijpt ik je punt niet goed?[/quote:b8cb5e0e8b]

  Bedankt voor je reactie. Waar het mij om ging is het volgende: zoals je waarschijnlijk wel gezien hebt is de site Engels-talig en wat ik eruit begrijp is dat mijn interne IP-adres eigenlijk niet zichtbaar zou moeten zijn. Of begrijp ik dat verkeerd? Ken je overigens genoemd programma, of is dit er èèn van de vele die je probeert bang te maken en vervolgens iets aan willen smeren?
  Alvast bedankt voor de moeite. gr. Gerard.
 • Jouw interne IP-nummer is op dat moment ook niet voor iederéén zichtbaar, het wordt alleen op jouw eigen scherm weergegeven omdat je auditmypc gevraagd hebt c.q. toestemming gegeven heb je pc te scannen. Als je de postbode vraagt post bij jou te bezorgen heeft ie ook een huisnummer nodig. Niet de sleutels.
  Overigens kende ik deze specifieke site niet maar als je je pc op beveiliging wilt laten scannen zijn er meerdere mogelijkheden, onder meer de ShieldsUP! test die je kunt vinden op http://grc.com/default.htm en de test van http://scan.sygate.com/
 • [quote:66a6d23168="HankPiano"]Jouw interne IP-nummer is op dat moment ook niet voor iederéén zichtbaar, het wordt alleen op jouw eigen scherm weergegeven omdat je auditmypc gevraagd hebt c.q. toestemming gegeven heb je pc te scannen. Als je de postbode vraagt post bij jou te bezorgen heeft ie ook een huisnummer nodig. Niet de sleutels.
  Overigens kende ik deze specifieke site niet maar als je je pc op beveiliging wilt laten scannen zijn er meerdere mogelijkheden, onder meer de ShieldsUP! test die je kunt vinden op http://grc.com/default.htm en de test van http://scan.sygate.com/[/quote:66a6d23168]

  Bedankt voor je snelle reactie. Ik was er inmiddels al achter dat het hier gaat om het 'interne' IP-adres, deze verschilt van het adres wat ik bv. opvraag met het commando 'ipconfig'. Ik zal mijn pc eens even scannen met het door jou genoemde programma. Als er schokkende zaken tevoorschijn komen laat ik het even weten.
 • [quote:5f85197b66="HankPiano"]Jouw interne IP-nummer is op dat moment ook niet voor iederéén zichtbaar, het wordt alleen op jouw eigen scherm weergegeven omdat je auditmypc gevraagd hebt c.q. toestemming gegeven heb je pc te scannen.[/quote:5f85197b66]
  Onzin. Auditmypc heeft wel degelijk je INTERNE IP, en zou dit niet mogen weten (aangezien ze communiceren met je EXTERNE IP)

  Wat er gebeurt is dit: een java-programma wordt uitgevoerd, zoekt je interne IP en stuurt dit naar de server. Dit IP wordt weer getoond op je scherm. In principe is het een securitylek (iemand anders mag nl in principe niet je interne IP weten, dit maakt een hack makkelijker), maar niet vreselijk ernstig. Het enige wat je er aan kunt doen is java uitzetten of updaten (hoewel ik niet weet of het gefixxed is)

  [quote:5f85197b66]Ik was er inmiddels al achter dat het hier gaat om het 'interne' IP-adres, deze verschilt van het adres wat ik bv. opvraag met het commando 'ipconfig'[/quote:5f85197b66]
  Dit zou hetzelfde IP-adres moeten zijn, aangezien dat nu juist je interne IP ís!
 • - Bij mijn weten heb je alleen een intern IP-nummer als je achter een router of in een thuisnetwerk zit. Hierover las ik niets in het bericht van TS. Inhakend op dit bericht heb ik de benaming 'intern IP-nummer' gedachteloos overgenomen en da's wat slordig.

  - Als TS inderdaad de melding krijgt van auditmypc dat zijn 'interne ip-nummer' zichtbaar is met een verklarend verhaal erbij zou hij hier misschien even een kopietje van kunnen plaatsen. Wat mij betreft is er een enigszins verwarrende situatie ontstaan: ik kan mijn pc laten scannen door welke site dan ook, altijd wordt één ip-nummer getoond dat hetzelfde is als het ip-nummer dat ik zie wanneer ik cmd>ipconfig uitvoer.

  - Ik vraag me af wat de uitkomsten waren van de scans van ShieldsUP! en Sygate, mocht TS die gedaan hebben.
 • [quote:594816b29c="HankPiano"]- Bij mijn weten heb je alleen een intern IP-nummer als je achter een router of in een thuisnetwerk zit. Hierover las ik niets in het bericht van TS. Inhakend op dit bericht heb ik de benaming 'intern IP-nummer' gedachteloos overgenomen en da's wat slordig.

  - Als TS inderdaad de melding krijgt van auditmypc dat zijn 'interne ip-nummer' zichtbaar is met een verklarend verhaal erbij zou hij hier misschien even een kopietje van kunnen plaatsen. Wat mij betreft is er een enigszins verwarrende situatie ontstaan: ik kan mijn pc laten scannen door welke site dan ook, altijd wordt één ip-nummer getoond dat hetzelfde is als het ip-nummer dat ik zie wanneer ik cmd>ipconfig uitvoer.

  - Ik vraag me af wat de uitkomsten waren van de scans van ShieldsUP! en Sygate, mocht TS die gedaan hebben.[/quote:594816b29c]

  Ik ging er vanuit dat je zelf op de site gekeken had en wist hoe de melding eruit zag, dat is dus kennelijk niet zo dus hier de melding. Our system detects your internal IP address as 192…… and your external address as 82……. Your internal IP should be hidden whereas your external is allways exposed. Shields Up geeft overigens bij alle poorten groene blokjes. Zou dus goed moeten zijn. Die van Sygate heb ik nog niet gedaan omdat sommige volgens het bijschrift 45 minuten gaan duren. Ik hoop dat ik hiermee zowel voor Hank als Webspider de zaak iets verduidelijkt heb. Ik zelf heb weinig kaas gegeten van dit soort zaken dus wellicht was/ben ik wat onduidelijk geweest.
 • ook op de site geweest.

  De site wist mijn IP 81.70.XX.XX op te hoesten,, wat echter ook op grc.com gebeurt.
  Een intern IP heb ik niet opgemerkt.

  Omdat ik Linux draai sloeg ik de waarschuwingen over virussen over.

  Net als grc.com werdt port 21 en 22 als open opgemerkt,, wat ook klopt

  ik snap de drukte niet
 • Spuit 11…

  de site geeft, mits java die permissions heeft, je interne IP. De TS vraagt zich af of hij zich daar zorgen over moet maken: nee, maar het hoort eigenlijk niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.