Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Trojans gratis bij Packard Bell?

Anoniem
jorte
2 antwoorden
 • Ik heb vanmiddag een kennis geholpen met servicepack 2 op laptop zetten, norton updaten etc. Opeens zie ik (via norton) dat ech.exe toegang tot internet wil… die ken ik dus niet.
  De laptop is nauwelijks gebruikt, en alleen via Hetnet kort op internet (via telefoon) geweest begreep ik van kennis.
  Ik heb al via Google gezocht en kreeg eerst de indruk dat dit progje bij Packard hoort, maar op een ander forum zag ik dit advies:

  Delete the following Files/Folders in RED (delete folders if no filename is specified) according to their directory (If you can't find them…do a search for them)
  C:\apps\ClickMe\ClickMe.exe
  C:\APPS\EmailChecker\ech.exe

  Die clickme zat ook bij kennis en in dezelfde directory. Voor ik programma's van nieuwe laptop afsloop gaarne jullie advies.

  Vast dank.
 • Het zouden toch wel trojans kunnen zijn, dat de PC maar kort via een inbelverbinding op internet geweest is, zegt natuurlijk helemaal niets.
  Als de beveiliging op dat moment niet in orde was zou er best een besmetting opgetreden kunnen zijn.

  Wat je zou kunnen doen is die 2 bestanden eens scannen met http://virusscan.jotti.org
  Hier wordt het bestandje aan meerdere scanners aangeboden en het is best mogelijk dat deze daar wel als malware herkend wordt.

  Mocht je desondanks toch nog problemen houden, kan je hier natuurlijk ook gewoon een HijackThis log van dat systeem plaatsen ter controle :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.