Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wlan Ledje knippert op router

Anoniem
Math Bovens
7 antwoorden
 • Ben een leek in deze dingen wie kan me helpen met deze eigenaardigheid.

  Ik heb een Speedtouch 510 modem en daar een Wireless Broadband Router merk ? op aangesloten zodat mijn zoon wireless op zijn laptop kan internetten en alles werkt prima.

  Maar het gekke is nu dat als hij zijn computer NIET heeft aanstaan blijft het ledje van die Wlan op die router toch lustig door knipperen.
  Nu weet ik dat de buren ook een wireless modem hebben kan het zijn dat ik hun signaal opvang als zij aan het internetten zijn en kan dit kwaad of is dit normaal.

  Ik heb op die router die firewall aan staan maar voor de verdere rest heb ik weinig hoeven in te stellen aan die router of moet ik nog meer instellen of kan ik het hierbij laten.

  Wie kan mij hier een antwoordt op geven of een tip
 • Een router maakt zichzelf eens in de zoveel tijd kenbaar in het netwerk. Daardoor kan het zijn dat je WLAN lampje blijft knipperen.

  Om te voorkomen dat anderen makkelijk kunnen inbreken kan je natuurlijk een aantal beveiligingsopties inschakelen, o.a.:
  - WEP of WPA (encryptie)
  - MAC-adres beveiliging
 • je dhcp uitzetten en vaste ip adressen gebruiken

  vergeet dan niet je dns en gateway in te stellen
 • Bij mij bleef hij in het begin ook weleens langdurig knipperen. Nadat ik hem op een ander kanaal heb gezet stopte het. Dat kwam zeer waarschijnlijk omdat mijn buren op hetzelfde kanaal zaten en dus als zij zaten te internetten/netwerken, dan ontving mijn accesspoint dat signaal dus ook…
 • Bedankt voor de goede raad maar nu heb ik al diverse dingen gedaan die jullie me hebben aangereikt voor deze te beveiligen.
  Alleen dat stukje van Capone leek me een goede oplossing maar hoe kan je het kanaal veranderen en hoe doe je zoiets ik dacht dat dit allemaal vastlag in die router en dat dit niet mogelijk is.
 • Even kijken in de manual; daar zou ergens moeten staan welk webadres je moet intikken om aan de instellingen van de router te geraken.
 • Anders even naar een command prompt gaan en IPCONFIG /ALL intikken.
  Het IP-adres van de standaard gateway is normaal het ip-adres van je modem.
  Dit kan je intikken in de adresbalk van je browser.
  Soms heb je wel een wachtwoord nodig!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.