Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

NOD 32 vindt worm

Anoniem
gerardb
4 antwoorden
 • Hoewel ik een bepaald bestand al enige tijd in Zip vorm op de harde schijf heb staan is er tijdens het scannen nooit een melding van een worm o.i.d. gekomen. Het is een gezipt 'setup.exe' bestand, het programma is ook geïnstalleerd. Sinds vandaag komt NOD met de melding van een Worm in het Zip bestand. De enige optie die ik heb is scannen onderbreken of doorgaan. Verwijderen of in quarantaine is niet mogelijk. Wel komt de mededeling dat de worm verwijdert kan worden na een backup van de data. Ik heb geen idee hoe dat dan zou moeten. Wat ik nog vreemder vind is dat als het programma geïnstalleerd is bij het scannen geen melding van een worm komt. Ook via Jotti wordt de worm ontdekt. Heeft iemand een idee hoe dit in elkaar zit?
 • Over welk wormpje gaat het?
  Welk bestandje?

  Kan je het logje van Jotti even posten?
 • Hoi Marc,
  Ik ben nog eens even gaan speuren en ben tot de ontdekking gekomen dat het gezipte bestand 2 x op mijn pc stond. Een goede versie en een foute versie. De 'foute' heb ik inmiddels verwijdert. Ook heb ik ontdekt dat ik de installatie middels de 'goede' is gedaan, dus vandaar dat Nod daar niets in kon vinden. Nod noemde de worm iets van W32… de scanners bij Jotti hadden verschillende namen al kwam er vaak wel iets in voor van W32…
  Ik heb het bestand inmiddels van mijn pc verwijdert dus ik kan het niet meer precies nagaan. Het enige wat ik niet begrijp is waarom Nod het vandaag voor het eerst vond terwijl ik regelmatig een full scan doe.
 • Waarschijnlijk is het nu pas in de virusdefinities opgenomen, zodat het door de scanner kan herkend worden. Dit gebeurt wel vaker hoor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.