Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

ShieldsUp!

Via Start - Uitvoeren - cmd - ipconfig kun je het ip-adres van de Standaard gateway opvragen. Dit is het ip van de router. Voer deze in in je browser. Misschien dat je nog een wachtwoord op moet geven maar dat staat wel in de documentatie van het apparaat (of je moet er zelf een opgegeven hebben) Nu moet je gewoon zoeken in de configuratie van de router. Kijk eens bij advanced oid. Er moet iets dergelijks te vinden zijn.

Anoniem
praatpaal
3 antwoorden
 • Hoi, ik heb ff een testje gedaan op shieldsup en voor een onderdeel krijg ik de uitslag:
  Ping Reply: RECEIVED (FAILED) — Your system REPLIED to our Ping (ICMP Echo) requests, making it visible on the Internet. Most personal firewalls can be configured to block, drop, and ignore such ping requests in order to better hide systems from hackers. This is highly recommended since "Ping" is among the oldest and most common methods used to locate systems prior to further exploitation.

  Kheb een zonealarm firewall (gratis versie)
  Is dit ernstig of loopt shieldsup zich aan te stellen?
 • Precies wat er staat, je bent nu niet onzichtbaar voor de buitenwereld, je aanwezigheid wordt immers bevestigd door te reageren op ICMP requests. Dit vergroot de kans op hackpogingen.
  Ik voer ook wel eens tests uit met ShieldsUp en kom wel goed door deze test heen. Dat komt omdat mijn router geconfigureerd is om NIET te reageren op ICMP requests (waar ping deel vanuit maakt)
  Gebruik je een router? Dan zal het ws eerder daaraan liggen. Kijk eens op de firewall van deze router en zoek naar ICMP. Hangt je PC direct aan een modem (zonder router) dan zou ik niet zeker weten of het aan ZA ligt. Maar het lijkt mij dat dat standaard geconfigureerd is om niet te reageren op ICMP requests. Naar mijn weten heeft deze versie van ZA ook geen mogelijkheid om dergelijke zaken te configureren.
 • ik gebruik indd een router
  de broadband router van sweex, ik zou niet weten hoe ik dit dan zou moeten oplossen..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.