Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

virus?

Anoniem
datube
7 antwoorden
 • Hee, ten eerste excuses voor het rommelig posten, vorige week. Heb nu de het volgende probleem, ik heb een brstand gedownload vie limewire, een zgn "crack" GTA san andreas.exe, dit uitgevoerd… heel even een prompt scherm en verder nix, virusscan erover en er werden meerdere bestanden gevonden, verwijderd en weer gescant… virusvrij! nu staat het bestand nog steeds op mijn schijf en ik kan het niet verwijderen omdat het door een programma (vlgns wholockme explorer) in gebruik is, aangezien de veilige modus ookn gebruik maakt van explorer kan ik hem ook niet in veilige modus verwijderen? Wat te doen?
  grt\ tobias
 • [quote:f4843469e3="datube"]Hee, ten eerste excuses voor het rommelig posten, vorige week. Heb nu de het volgende probleem, ik heb een brstand gedownload vie limewire, een zgn "crack" GTA san andreas.exe, dit uitgevoerd… heel even een prompt scherm en verder nix, virusscan erover en er werden meerdere bestanden gevonden, verwijderd en weer gescant… virusvrij! nu staat het bestand nog steeds op mijn schijf en ik kan het niet verwijderen omdat het door een programma (vlgns wholockme explorer) in gebruik is, aangezien de veilige modus ookn gebruik maakt van explorer kan ik hem ook niet in veilige modus verwijderen? Wat te doen?
  grt\ tobias[/quote:f4843469e3]
  De betere virusscanner moet hem er gewoon uit kunnen pikken. Anders zijn er wel remove-tools op de website vand e virusscanner te vinden (bijv. www.symantec.com).
  Het is zowiezo nog al dom om zo maar cracks uit te voeren van zulke bekende games/programma's.
  Probeer anders het bestand eens te verwijderen via MS-DOS, tijdens het opstarten dus.
 • Bestand wordt niet meer als virus herkent, opnieuw openen heeft geen schade tot gevolg, met div. removal tools geprobeerd te verwijderen. Enne MS dos, hoe kom ik daar, ws met een diskette of niet?
 • bij opstarten drukken op f8 uit het menu kiezen voor msdos of dos
 • tja, als het zo gemakkelijk geweest was, had ik hier niet gepost. Deze functie heeft mijn comp niet. Heeft ook geen diskdrive, dus een dos diskette maken is er ook niet bij. Wordt t dan usb stick????
 • Je kan ook een boot cd rom maken of anders een live cd van linux gebruiken
 • Of (indien aanwezig) de recovery-functie van je Windows-cd gebruiken.
  Welke Windows-versie draai je? Want in oudere versies kun je bij het afsluiten kiezen voor Opnieuw opstarten in MS-Dos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.