Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Beveiligingszones IE

Anoniem
Ultra
4 antwoorden
 • Een al langer bestaand lek in IE5 en 6 is weer terug in de publiciteit. Daarom besloot ik maar eens gebruik te gaan maken van de verschillende beveiligingszones die IE standaard heeft. Ik heb een stel sites die ik vaak bezoek en die ik vertrouw toegevoegd aan de zone ""Vertrouwde Websites".
  Ik heb van de zone "Het Internet" een stel functies strenger gezet, bijvoorbeeld een aantal active-x functies. In de zone "Vertrouwde Websites" heb ik die instellingen niet strenger gezet.
  Vreemd genoeg krijg ik toch foutmeldingen als ik naar een site uit de "vertrouwde zone" surf. Dat zou toch anders moeten zijn, je hebt niet voor niets veiliger en onveiliger zones.
  Ik dacht nog even dat het een fout in mijn pc was, maar ik heb inmiddels op 6 verschillende pc's op verschillende locaties gekeen wat er gebeurt: De zone "Vertrouwde Websites" wordt gewoon overruled door de strengere zone "Het Internet". Pas als ik de instellingen in zone "Het Internet" minder streng maak kan ik weer zonder active-x-foutmeldingen naar de sites in de zone "Vertrouwde Websites".
  Ik snap nu niet meer waarom er een zone "Vertrouwde websites" is als die toch overruled wordt door zone "Het Internet".
  Maak ik nu een fout of Microsoft?? Heeft dit misschien iets te maken met SP2?
 • Dit kan te maken hebben met subdomeinen van de domeinen die je in de zone van vertrouwde websites hebt geplaatst

  Voorbeeld:[code:1:ef1303e224] www.google.nl[/code:1:ef1303e224]
  Voeg dan ook eens deze toe: [code:1:ef1303e224]*.google.nl[/code:1:ef1303e224]Laat maar weten of dit werkt :wink:

  Groeten smeenk
 • Bedankt voor je antwoord. Helaas maakt het sterretje niks uit.
  Ik vroeg me het volgende af:als je een website toe wilt voegen aan de zone "Vertrouwde Websites" [b:7ea5db6b28]moet[/b:7ea5db6b28] je dat laten beginnen met [code:1:7ea5db6b28]https:// [/code:1:7ea5db6b28]in plaats van [code:1:7ea5db6b28]http://[/code:1:7ea5db6b28] Kan het zijn dat niet iedere site dit ondersteund?
 • Dat kan je volgens mij aan- en uit-vinken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.