Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Spywareblaster

Anoniem
MonkeyFLi
3 antwoorden
 • Even een domme vraag :P :
  Ik heb spywareblaster geinstalleerd en na het opstarten van het programma wil ik naar aanleiding van het gegeven dat spywareblaster niet op de achtergrond draait zoals spywareguard, weten wat er gebeurt als je het venster afsluit.

  -Wordt het programma dan afgesloten en biedt het vervolgens geen bescherming meer, iets wat mij raar lijkt omdat je dan de hele tijd het venster open moet houden, maar wat ik wel afleid uit het gegeven dat spywareblaster niet op de achtergrond draait?

  -Moet je spywareblaster na het opstarten van de computer eerst activeren voordat het spyware gaat preventeren?

  Ik heb nu als gratis preventiemiddelen Spywareguard en Spywareblaster erop staan. Is dit genoeg of zijn er nog andere [i:87769f09ec]gratis[/i:87769f09ec] alternatieven die handig zijn om naast of in plaats van genoemde programma's te installeren?

  Alvast bedankt voor de reacties… :wink:
 • Spywareblaster beschermt je tegen kwaadaardige ActiveX-componenten. Het plaatst o.m. een "killbit" (een registeraanpassing) waardoor bepaalde malware die van aciveX gebruik maakt niet meer geïnstalleerd kan worden.
  Eens correct ingesteld, biedt het ook na afsluiting bescherming.

  Zie http://home.planet.nl/~kleyn080/Spywareinfonl.html#spywareblaster
 • Spywareblaster hoeft niet op de achtergrond te draaien.

  Het werkt door in je browser schadelijke sites, cookies en activex elementen te blokkeren. Als dat gedaan is, hoeft het programma vervolgens niet op de achtergrond te draaien, maar zit de bescherming in feite ingebouwd in je browser.

  Andere gratis anti-spyware programma's waar je naar zou kunnen kijken zijn Spybot Search & Destroy en Ad-Aware (Personal versie).

  EDIT: Ik zie dat M@rc me voor was… :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.