Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Beveiliging wireless LAN

Anoniem
KeesA
2 antwoorden
 • Onlangs wireless LAN modem, Zyxell,ontvangen.
  Ik wil deze voor derden beschermen c.q. de verbinding beveiligen.
  Tevens gebruik ik een wireless USB stick om een verbinding tussen mijn PC en laptop te realiseren.

  Gebruik ZonealarmSecurity Suite als firewall, spam en virus controller.

  Wat moet ik doen om e.e.a. te beveiligen? Waar kan ik informatie vinden?
 • De WiFi verbinding tussen WiFi-Modem en computer moet je beveiligen met minimaal WEP maar veel liever met WPA encryptie (mits aan beide kanten ondersteund: hardware afhankelijk). Voor die beveiliging moet je een wachtwoord verzinnen, dat zo lang mogelijk is (zover ondersteund wordt) en complex. Dat wil zeggen: niet "hendrik56" , maar liever: "VbWs%669*)#@o00". Dit wachtwoord gebruik je zowel op de router als op de computer.

  Afhankelijk van de mogelijkheden van het modem kun je meestal de SSID broadcast (de "naam" van WiFi netwerk die rondgeschreeuwd wordt) uitzetten. Mensen in de buurt die jouw signaal opvangen, zien dan de naam van je netwerk niet. Als je dat niet kun uitzetten moet je iig een onopvallende naam als SSID kiezen. Ik gebruik daarvoor bv. de naam van de straat waarin ik woon.

  Vaak kun je ook een MAC adres filter instellen. Een MAC adres is het "hardware adres" van een netwerk kaart. wanneer je in een "DOS box" met het commando [code:1:7b16981d2f]ipconfig /all[/code:1:7b16981d2f] gegevens opvraagt, dan staat er per netwerk kaart een MAC adres bij. Wanneer je deze in de "white list" (=toegestane adressen) van je WiFi router zet, dan kunnen alleen DIE netwerkkaarten op het netwerk.

  Daarnaast is het belangrijk dat je het standaard wachtwoord tot de toegang van je WiFi router (webpagina's) wijzigt in een aangepaste, complexe variant. NOOIT het standaard ww blijven gebruiken iig!

  Hoe je e.e.a. in kunt stellen, moet in de handleiding van je router te vinden zijn. Daarnaast zijn velen je al voorgegegaan, dus zoek even op dit forum.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.