Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

postbank.nl

Anoniem
None
8 antwoorden
 • ik heb nu postbank.nl
  maar waar moet ik mee uitkijken
  want er wordt zoveel gekraakt de laatste tijd
  en kan ik die ook gebruiken om alleen mn rekening te bekijken en de betalings funktie uit zetten zodat er niet mee betaald kan worden
 • Er wordt veel gepraat over onveiligheid van banksites. Toch gebeurt er weinig. Kwestie van goede beveiliging van je inernetverbinding (virusscanner, firewall, regelmatige schoonmaak met bijv. Hitman Pro) en niet reageren op mails die om bevestiging van inloggegvens vragen. Banken doen dit nooit per E-mail, maar altijd met een brief met postzegel.

  Betalingsfunktie kan niet uitgeschakeld. Je MOET gebruikersnaam en wachtwoord geven om bij je rekeningoverzicht te komen. Daarmee staat direkt de betaalfunktie open.
 • is het dan niet handig om een extra rekening te openen met daarop een paar hondert euro ipv alles
  want met postbank kan ik gelukkig niet rood staan
 • Tja, dat zijn persoonlijke afwegingen. Niet echt vragen voor dit forum.

  Nogmaals: als je voorzichtig bent is de kans op misbruik van je saldo miniem.
 • Zolang jij je gegevens veilig houdt zal er weinig gebeuren… niet reageren op mailtjes waarin om gegevens wordt gevraagd ed.

  [quote:e81158a1ca]want er wordt zoveel gekraakt de laatste tijd[/quote:e81158a1ca]
  Er wordt helemaal niets gekraakt. Mensen zijn alleen zo stom om hun gegevens te geven. Ik zou haast geneigd zijn het natuurlijke selectie te noemen ;)
 • ik had op de radio gehoort dat er spyware programmaatjes waren die je toetsaanslagen op je toetsen bord bij hielden en door stuurde zodat zij je code wisten
  maar ik weet er inderdaad niet zo veel van maar ben snel bang voor zulke dingen
 • Voor alle betalingen op 'mijn postbank.nl' heb je een TAN-code nodig. Zonder die TAN-code vindt er geen transactie plaats. Je kan kiezen of je een lijst met TAN-codes op papier krijgt, of dat je iedere keer een TAN-code in een SMS-bericht op en mobiele telefoon krijgt. Ook al hebben anderen je gebruikersnaam en wachtwoord, dan nog hebben ze een TAN-code nodig om geld van je rekening te halen.
 • ok
  het is mij nu wel duidelijk dat het systeem veilig is
  ik ben nogal angstig voor nieuwe dingen zoals online betalen enzo
  maar thanks voor jullie raad 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.