Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

nod 32 of norton

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Dat vindt ik dan ook een pluspunt waarin veel beveiligingssoftware in achteruit gaat. Er komt steeds meer ongewenste troep bij, het begint steeds meer op windows te lijken.
  NOD32 is daar gelukkig anders in, geen troep, gewoon sober en goed.
 • [quote:3269cd9823="windowsXP-PRO"]ik heb ook nod32

  werkt fantastich.

  bijna elke dag wel een update
  en het installeert geen onzin[/quote:3269cd9823]

  En zo is het maar net.
  Heb Norton 1 jaar gehad, maar vind dat dit toch de comp. traag maakt, met Nod 32 nergens meer last van. gr.Hans
 • Ik weet prima waar ik het over heb, ik heb zelf ook een flinke tijd norton gehad (ik heb nu al een aantal jaar norman), en m'n opa heeft ook norton. En reken maar dat het bagger is, vaak genoeg problemen mee gehad. En het is dikke stront zo traag. Je hoeft ook niet lang te zoeken naar tests waar norton niet goed uit de bus komt, want dat zijn er nogal wat. Geloof me, nod32 en kapersky zijn echt veel beter. Maar wacht maar af, ergens in de komende maanden komt er een test in de C!T over virusscanners. Ik weet alleen niet wanneer.
 • hoi
  heb een paar vraagjes
  ga mijn pc formatteren
  heb nu als virusscanner norton system works
  maar wil eens iets anders proberen zou nod 32 een goede keuze zijn
  en ik zou firefox willen gaan gebruiken ipv IE
  trouwens met systemworks kon ik one button check doen en mijn pc op problemen laten scannen
  zijn hier ook nog andere programmas voor

  bvd
  groetjes bert
 • Ik zou NOD32 gebruiken. Heb er zelf geen ervaring mee maar schijnt het altijd goed in de tests te doen. Norton is echt niks.

  Als alternatief voor IE zou ik Opera gebruiken: www.opera.com
 • Waarom is Norton niks ?
  Ik gebruik Norton al 5 jaar zonder problemen !
 • Ik heb het zelf nooit gebruikt, behalve om te testen. Het installeerd allerlei onzin zoals die protected prullenbak enzo. Ik hoor steeds klachten dat het traag is, kan virussen niet verwijderen, noem maar op. Je kan net zo goed iets nemen wat gratis is trouwens. Ik gebruik zelf Avast, maar je kan ook AVG proberen.
 • [quote:84379e35d7="wimvd"]Waarom is Norton niks ?
  Ik gebruik Norton al 5 jaar zonder problemen ![/quote:84379e35d7]

  Kijk eens rond op het forum zou ik zeggen, je ziet snel genoeg waarom. Verder kan je moeilijk weten of norton goed is als je in de afgelopen 5 jaar nooit iets anders hebt gebruikt. Misschien vindt nod32 wel allemaal dingen op je pc als je die nu zou installeren. Zo niet, dan is dat nog geen garantie dat norton goed is. Eerder dat je weinig last hebt gehad van infecties. En dat kan opzich prima, er zijn zat emailaccounts die nooit last hebben van spam of junkmail. En als je voor de rest alleen maar legitieme software gebruikt en geen rare websites bezoekt is er ook niet zo'n heel erg grote kans op infectie.
 • Ook ik vind die opmerking over Norton nergens op slaan en zeker niet als je er nooit mee gewerkt hebt. Ik gebruik al bijna een jaar of acht Norton Internet Sec. en heb nog nooit en te nimmer last gehad van de vier russen of andere ellende. En ja, het opstarten duurt iets langer maar dat vind ik geen bezwaar.

  Over NOD32 heb ik geen mening omdat ik het nooit heb gebruikt. :)
 • ik heb ook nod32

  werkt fantastich.

  bijna elke dag wel een update
  en het installeert geen onzin
 • Zelf heb ik norton gehad, 2002, 2003 en 2004, 2005 heb ik ook mee gewerkt bij anderen.

  Het is een gigantisch logge antivirus die je werkgeheugen allemaal inpikt. Emule sloot hier bijv niet eens af want norton moest zonodig weer dwars gaan liggen.
  Krijg je een virus moest je gaan uitzoeken hoe je het handmatig of met een of andere gare tool van symantec moest gaan verwijderen want dat kon norton ook al niet. Maar het zoeken werd wel onmogenlijk gemaakt omdat je de notificatie niet gewoon ff aan de kant kan zetten zonder dat ie weer begint te zaniken. Bovendien als norton moet gaan scannen ben je heel veel tijd kwijt en heb je nog niks want dan kan ie weer niks verwijderen.

  Nod32 daaraantegen, kan alles verwijderen, en wat ie toch niet kan verwijderen zet ie zo in quarantaine. Updates gaan regelmatig, en je hoeft niet zelf zo'n irri wizard door te klikken. Na het updaten geeft hij dat netjes aan en klik je op ok en je kan weer verder werken.
  Hij draait erg ligt, is niet zo'n grote belasting voor het systeem. Bovendien is hij (na heel even wennen) veel overzichtelijker en makkelijker te hanteren, als norton, want bij norton zit zoveel rotzooi bij dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
  Het scannen duurt ook niet zo lang, en je geeft zelf aan welke schijven er gescanned worden. En het is niet zo dat ie omdat ie minder lang scant, hij ook minder grondig scant.. integendeel, hij scant juist heel grondig. Het gaat gewoon een stuk sneller omdat hij lekker licht is zonder al die onzin.

  Als je bedenkt: "weet je wat ik wordt gek van norton, laat ik hem maar van me pc afzwiepen" gaat norton nog eens flink dwarsliggen en kan je het niet eens verwijderen, het zet je hele register vol met allemaal nutteloze onzin die nergens voor nodig is.

  Ik zou zeggen, download nod32 trial van www.nod32.nl en donder norton eraf, gebruik die trial (30 dagen lang, werkt als een volledige versie) en wil nooit meer terug naar norton…

  Ik riep ook heel hard dat norton het beste is, maar toen ik nod32 trial probeerde wist ik een ding zeker, NOOIT meer norton voor mij.
 • Ja, je moet voor zowat ieder cookie dat ie vindt een aparte removal tool downloaden :D
 • lijkt me duidelijk het verhaal over norton maar nog geen antw. op mijn andere vragen

  groetjes bert
 • Jiezus Pcguy wat zijn we het weer eens samen, ook ik heb verschillende Norton versies gebruikt in het verleden en het is absoluut waar, NOD32 is licht aanwezig het gebruikt zeer weinig resources en mits goed ingesteld het antivirus-applikaat wat men moet hebben…
  klik voor tune-genot.
 • NOD32 sluit ik me helemaal bij aan. Ben ook Norton gebruiker geweest, maar heb nu NOD32. Inderdaad een paar updates per dag en geen spyware meer.
  IPV Internet Explorer, denk eens aan Maxthon Browser. Is een schil om IE heen met vele handige functies. En ook in het Nederlands verkrijgbaar.
  http://www.maxthon.com/
 • [quote:0ded9e65c2="Rob The Great"]Is een schil om IE heen met vele handige functies.[/quote:0ded9e65c2]

  Dan heeft het dus nog geen zin en blijft het onveilig.
 • Met Maxthon heb je nog steeds alle veiligheidslekken van IE omdat ie de "engine" van IE gebruikt. Je moet echt overstappen naar een Gecko browser (FireFox, Mozilla…) of Opera, of Safari als je echt veiliger wilt browsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.