Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Geen firewall, toch volledig "stealth"?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoi; ik heb zonealarm pro op mijn systeem draaien (windows XP home met SP2) en de windows firewall uit.
  Nu test ik mijn veiligheids op "shields up" en ik ben volledig stealth. Das mooi, maar als ik zonealarm UITzet, ben ik dat NOG! Gechecked; windows nog steeds uit. Zonealarm ook echt uit.

  Nu zou dit niet zo'n probleem zijn ware het niet dat ik online wil spelen ( F1 challenge 99/02) en dat gaat dus niet; als je daarin de host wil zijn moet je toch iets meer doen dan alleen maar het programma toestemming geven.

  Ik heb de vereiste poorten open, de .exe toestemming gegeven om internet en de trusted zone op te gaan en nog werkt dat niet.

  Afijn; ik heb een ouderwetse "connexant" modemrouter en ik zag dat mijn andere pc (welke WEL als host kan dienen in dat spel) in de sectie "virtual server" een aantal poorten open had staan. Die pc "heet" 10.0.0.3 en ik heb diezelfde poorten ook maar open gemaakt voor de 10.0.0.10; mijn nieuwe pc.

  Enige wat rest te zeggen is dat ik mijn windows nog niet geactiveerd heb, maar dat zou toch niet uit moeten maken?


  Ik zou dus graag weten waarom ik nog steeds stealth ben als ik die handel uit heb; volgens mij is het probleem met het spel dan ook voorbij……
 • Mogelijk zit er een firewall in je router. Spellen willen hier wel eens moeite mee hebben. Er moet meen ik wel uit te komen zijn via NAT en/of UPnP.
 • Providers willen ook nog wel eens poorten "dichten". Maar dat zijn volgens mij alleen standaard poorten als 137, 139 en zo.
 • Als je op je router poorten opengooit, dan stuur je alleen alles door naar 1 specifieke pc (in jouw geval 10.0.0.3). De router kan volgens mij niet tegelijkertijd alles van 1 specifieke poort forwarden naar 10.0.0.3 en 10.0.0.10. Waarschijnlijk werkt het wel als je de poort voor 10.0.0.3 niet opent en voor 10.0.0.10 wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.