Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

IE en firefox / norton niet meer, maar wat dan wel

Anoniem
TheMajor
8 antwoorden
 • Ik zou graag twee dingen voor willen leggen. Namelijk de browser en de antivirus.

  Laat ik met de laatst beginnen ik heb nu al jaren Norton en begin me echt te ergeren aan het die trage pc tijdens scannen en opstarten. Uit andere forum artikelen begrijp ik dat ik niet alleen sta met dit probleem.
  Maar nu een alternatief. Werken gratis virusscanners zoals avast net zo goed en adequaat als commerciele producten. Hiermee bedoel ik, ik heb een infectie, hoeveel procent kans is er dat avast dit om zeep helpt !
  Als ik een commerciele neem dan wordt het denk ik NOD 32 maar hoe zit het met de opstartvertraging bij booten, de stabileiteit bij een zware aanval ( norton is bagger bij dit acties ) en de reactietijd van virusdefinities ?

  Mijn tweede vraag ik zou best firefox willen gebruiken maar omdat ik internetbankier doet firefox hier moeilijk over en kan ik niet op de pagina komen. Doen de nieuwste versies dit wel of moet ik apparte plug-ins gaan installeren. Dit ondervind ik namelijk als een behoorlijke gemaks drempel voor het algemeen gebruik van firefox bij mensen in mij omgeving maar ook bij mij zelf.
 • antwoordt

  VRAAG 1
  ik heb nod32,, GEEN enkel probleem
  je kan avg free nemen

  VRAAG2
  geen idee,, alles hangt of staat door de website bouwers. Is hun site niet compatible met Firefox,,dan houd het op.
 • AVG is niet zo effectief tegen infecties meen ik een keer gelezen te hebben in een onderzoek op internet.
  Door computertotaal wordt avast aangeprezen
 • Ik weet niet of je toevallig internetbankiert bij de Rabobank, dit is heel goed mogelijk met FireFox(al beweerd RaboBank op hun website dat het niet kan :roll:)

  Kijk hier: http://vanmelick.com/rabo/

  Het is dus een kwestie van instellingen en het zal me niets verbazen dat deze instellingen ook bij andere banken werken :wink:
 • Ik heb ook Firefox en net wat Smeenk zegt , de Rabo site zeurt wel dat het niet goed kan werken, maar ik heb daar geen last van hoor.
  Je kunt eventueel voor zoiets I.E. nog gebruiken.
  Heb verder de gratis versie van Sygate en Avast als virus scanner.
  Volgens mij stopt Sygate binnenkort met de gratis versie, het schijnt een onderdeel van Symantec te zijn (dus gratis versie van Norton).
  Moet dan weer ff op zoek naar een goede vervanger :)
 • [quote:eeea6b7fe8="J.J.M.Kuijper"]Volgens mij stopt Sygate binnenkort met de gratis versie, het schijnt een onderdeel van Symantec te zijn (dus gratis versie van Norton).
  Moet dan weer ff op zoek naar een goede vervanger :)[/quote:eeea6b7fe8]Gewoon zuinig zijn op die van Sygate die je nu gebruikt(deze blijft beslist wel werken hoor :wink:)
 • Ik bankier bij de rabobank ja, ik zal het eens uitgaan proberen !
 • NOD32 vertraagt je boot proces niet meer als Norton. Waarschijnlijk minder. Wat wel vast staat is dat NOD32 veel minder bronnen vreet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.