Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vragen m.b.t. virus en spyware

Anoniem
jacie
20 antwoorden
 • [quote:3795be8785="feike1977"]Dus ik kan beter hitman pro verwijderen en alle programma`s apart installeren?[/quote:3795be8785]
  Hoezo 'alle'? Je hebt er toch maar hooguit twee nodig……
 • Hallo,

  Ik heb twee vragen over virusscanner & spyblockers:
  [b:85977f0574]1.[/b:85977f0574] Ik wil een (gratis) virusscanner hebben die goed beveiligd, maar die vooral snel is. Ik wil zo min mogelijk last hebben van de scanner, dus hij moet niet te veel aan de CPU plukken en ook geen bandbreedte inpikken. Welke scanner kies ik dan?
  [b:85977f0574]2.[/b:85977f0574] Ik surf vrij regelmatig op internet rond, en eens in de week verwijder ik alle koekjes en de geschiedenis. Ik draai nu alleen Ad-Aware SE Personal om spyware te vinden. Ik heb nog nooit echte spyware gehad, alleen dataminers die in de geschiedenis zaten. Is het aan te raden om er nog wat spyblockers bij te nemen, of is dat overbodige luxe?

  Alvast bedankt!
 • 1= AVG

  2= spybot ICM adaware is voldoende,, mist beide regelmatig worden geupdate
 • [quote:4758d964b9="windowsXP-PRO"]2= spybot ICM adaware is voldoendee[/quote:4758d964b9]

  Ik hoor wel eens mensen over Hitman Pro praten, zie het zelf niet zo zitten, omdat het zo lomp is. Is het inderdaad wat veel van het goede om dat te draaien? Het bundelt wel veel grote pakketten in één.
 • Hitmanpro bundelt inderdaad een aantal pakketten. Maar al meermaals is gebleken dat als je bepaalde programma's nodig hebt, dat ze of niet meer werken, of ze niet meer geupdate kunnen worden. En waar sta je dan…?
  Verder zijn de instellingen zoals Hitmanpro alles op je machine gooit, verre van optimaal.

  Ad-Aware SE, Spybot, Spywareblaster (allen onderdeel van HP-installatie) kan je ook als stand-alone tool installeren. Regelmatig scannen met een geupdate AA en Spybot kan zeker geen kwaad.
  SpywareBlaster beschermt je pc op een andere manier. Regelmatig controleren op updates zijn en de nieuwe beschermingen laten toevoegen.
  Gebruik je Spybot dan schakel je ook best de realtime protectie (TeaTimer) in. Deze kan al veel narigheid voorkomen.
  En als laatste: Een portie gezond verstand tijdens het surfen, is en blijft nog altijd het beste middel.
 • Hitman Pro wilde ik sowieso al niet, en nu al helemaal niet meer.

  Qua spyblockers zit ik nu wel goed, blijft alleen nog over: een razendsnelle, liefst gratis, virusscanner die zo min mogelijk CPU vreet.

  Wat kies ik het beste?
 • Tsja, dat enthousiasme voor Hitman Pro heb ikzelf ook nooit begrepen. Een keer uitgeprobeerd, vond het 10 keer niks: dom in elkaar geflanst, totaal onnodig, misleidend vanuit de illusie: meer is beter. Voor dat 'pro' zou ik liever 'amateuristisch' zetten. Ik meen me te herinneren dat een club would-be kenners als de consumentenbond het progje een keer aanbevolen heeft; dat zegt genoeg. Simpel: in de FAQ staan de meeste antwoorden op je vragen.

  Persoonlijk vind ik het discutabel om niets te willen uitgeven aan zoiets als beveiliging; voor een paar tientjes ben je met NOD32 iedere dag up-to-date beveiligd, beter dan welke andere [i:8194bb4162]gratis [/i:8194bb4162]scanner dan ook. En samen met Firefox heb je dan nauwelijks nog behoefte aan een antispywareprogje, mits jezelf ook een beetje oplet. Nou ja, je kunt Ewido erbij nemen, ook gratis, als je afziet van een paar utilities. Maar begrijp me goed: het is natuurlijk ieder zijn eigen keuze . :wink:
 • Ik dacht dat de meeste programma`s in HP juist freeware waren, op spy sweeper en NOD32 na. Plus het feit dat bij het starten meteen alle updates van de programma`s worden gedownload. Dan mag je toch verwachten dat het een goed produkt is en dat je niet alle programma`s apart moet gaan downloaden?
 • Daar gaat het niet om. Hitman Pro komt voort uit een volslagen verkeerd beeld van wat spyware in feite is en hoe het werkt. Daardoor zadelt het de mensen op met een totaal onnodige overkill maar, wat erger is, hiermee geeft het de gebruikers ook [i:2d8c81e35b]de illusie[/i:2d8c81e35b] dat ze 'veilig' zijn. En dat is, gezien de aard van spyware, juist niet zo. De gevolgen van een en ander zie je regelmatig in de HJT-logs.

  Gewoon nuchter opletten wat je doet, een veilige browser gebruiker, met deze twee simpele zaken bereik je al meer dan met die hele lachwekkende poppenkast van Hitman. Doe er dan nog een scanner bij die ook op het gebied van spyware al redelijk scoort, zoals NOD32, vul dit zonodig aan met Ewido, voor mijn part BoClean of Process Guard, en je zit met slechts twee programma's gebeiteld.

  Je kunt het natuurlijk ook houden op de hierboven genoemde progjes als AdAware, Spybot e.d. Waar het om gaat is dat je zelf je hersens gebruikt en die niet uitleent aan een kudde olifanten die hersenloos, onnodig en zonder enig nut door de digitale porceleinkast dendert.
 • [quote:48c9659adf="davykager"]…..blijft alleen nog over: een razendsnelle, liefst gratis, virusscanner die zo min mogelijk CPU vreet.[/quote:48c9659adf]
  Laat dat gratis nou maar weg en ga voor NOD32, geen enkele andere virusscanner komt zo [i:48c9659adf]exact [/i:48c9659adf]overeen met wat jij van een scanner verlangt.
 • [quote:12777eb564="HankPiano"]Daar gaat het niet om. Hitman Pro komt voort uit een volslagen verkeerd beeld van wat spyware in feite is en hoe het werkt. Daardoor zadelt het de mensen op met een totaal onnodige overkill maar, wat erger is, hiermee geeft het de gebruikers ook [i:12777eb564]de illusie[/i:12777eb564] dat ze 'veilig' zijn. En dat is, gezien de aard van spyware, juist niet zo. De gevolgen van een en ander zie je regelmatig in de HJT-logs.

  Gewoon nuchter opletten wat je doet, een veilige browser gebruiker, met deze twee simpele zaken bereik je al meer dan met die hele lachwekkende poppenkast van Hitman. Doe er dan nog een scanner bij die ook op het gebied van spyware al redelijk scoort, zoals NOD32, vul dit zonodig aan met Ewido, voor mijn part BoClean of Process Guard, en je zit met slechts twee programma's gebeiteld.

  Je kunt het natuurlijk ook houden op de hierboven genoemde progjes als AdAware, Spybot e.d. Waar het om gaat is dat je zelf je hersens gebruikt en die niet uitleent aan een kudde olifanten die hersenloos, onnodig en zonder enig nut door de digitale porceleinkast dendert.[/quote:12777eb564]

  Dus ik kan beter hitman pro verwijderen en alle programma`s apart installeren?
 • Ik dacht dat ik dan ad-aware, spyware doctor en spywareblaster apart moet installeren plus nod32? Ik kan ook aan ewido komen, maar ik weet niet of ik dan teveel programma`s heb geïnstalleerd.
  Hoe goed zijn de programma`s BoClean en Process Guard eigenlijk?
 • En niet te vergeten spybot.
 • Lees nog eens wat M@rc hierover schrijft, ik denk dat je dat het best als leidraad kunt nemen.
  Succes!
 • [quote:459a62510d="M@rc"]Hitmanpro bundelt inderdaad een aantal pakketten. Maar al meermaals is gebleken dat als je bepaalde programma's nodig hebt, dat ze of niet meer werken, of ze niet meer geupdate kunnen worden. En waar sta je dan…?
  Verder zijn de instellingen zoals Hitmanpro alles op je machine gooit, verre van optimaal.

  Ad-Aware SE, Spybot, Spywareblaster (allen onderdeel van HP-installatie) kan je ook als stand-alone tool installeren. Regelmatig scannen met een geupdate AA en Spybot kan zeker geen kwaad.
  SpywareBlaster beschermt je pc op een andere manier. Regelmatig controleren op updates zijn en de nieuwe beschermingen laten toevoegen.
  Gebruik je Spybot dan schakel je ook best de realtime protectie (TeaTimer) in. Deze kan al veel narigheid voorkomen.
  En als laatste: Een portie gezond verstand tijdens het surfen, is en blijft nog altijd het beste middel.[/quote:459a62510d]

  Ik heb nu de volgende programma`s geïnstalleerd: spybot, spyware doctor, nod32, spy sweeper, spywareblaster en ad-aware.
  Ik heb nu ook alle programma`s ingesteld dat ze automatisch aan staan als windows opstart. Mijn vraag is of dit wel nodig is? Moet ik misschien maar 1 of 2 program`ma`s aan hebben en de rest gewoon handmatig laten scannen?
 • Al die programma's moet je zeker niet mee laten opstarten.
  Eentje met een realtime protectie die actief is lijkt me voldoende en dan af toe een scan uitvoeren met de andere programma's.
  Spywareblaster runt sowieso niet op de achtergrond.
 • Het gaat mij vooral om een supersnelle, lichte virusscanner (dus geen Norton ofzo). Maar welke moet je dan draaien? Ik hoor AVG en NOD32 regelmatig voorbijkomen, welke is nou het snelst en toch redelijk betrouwbaar?
 • [quote:b5fd2fc33e="davykager"]Het gaat mij vooral om een supersnelle, lichte virusscanner (dus geen Norton ofzo). Maar welke moet je dan draaien? Ik hoor AVG en NOD32 regelmatig voorbijkomen, welke is nou het snelst en toch redelijk betrouwbaar?[/quote:b5fd2fc33e]

  Dan heb je ook nog Avast…. dat is ook een gratisversie… Laatst in een blad (Pc-active) samen met AVG als een van de betere uit de test gekomen… De interface is voor de gevorderde gebruiker iets te simpel… Lijkt namelijk om een mediaspeler… Werkt trouwens wel erg goed en regelmatige updates.
 • Probeer de 30 dagen trial van Nod32 eens.
 • davykager, ik raad je aan om Mozilla Firefox te gebruiken als browser, zoals meneer Piano ook al doet.
  Sinds ik dat gebruik, heb ik geen spyware meer. Komt nog bij dat het als browser veel handiger werkt als I. explorer. In het begin ff iets instellen, maar na een tijdje wil je niets anders meer. :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.